Utilaj de peste 60.000 de euro ajuns în posesia Primăriei Socol

Dacă, până nu de mult, comuna Socol, în special satul Zlatița, se confruntau cu inundații care puneau în pericol zeci de gospodării, odată cu obținerea unui buldoexcavator modern, în valoare de 62.000 de euro, prin GAL Călugăra, efectele condițiilor meteo nefavorabile vor fi mult diminuate.

„Acest utilaj a intrat în posesia noastră în apropierea sărbătorilor de iarnă și ne bucurăm de faptul că vom reuși cu ajutorul acestuia să rezolvăm problemele apărute în cadrul comunității. Fie că vorbim despre o intervenție la conductele de apă și canal, fie despre decolmatarea unor râuri, canale, pârâiașe, nu vom aștepta să vină alții să ne rezolve problemele, ci le vom rezolva noi înșine. Utilajul este dotat cu patru accesorii, respectiv: cupă excavare, cupă decolmatare, foreză hidraulică, burghiu pentru foreză.”, a detaliat primarul comunei Socol, Olghiţa Ghiță.

Ce este un GAL?

leader board 728 x 90 px

Grupul de Acţiune Locală este un  parteneriat public-privat, constituit din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi civil, desemnaţi dintr-un teritoriu rural omogen şi care implementează o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului.

Referitor la activităţile pe care le desfăşoară GAL-ul, aici se pot aminti:

– elaborarea strategiei locale de dezvoltare;

– acordarea de sprijin în elaborarea proiectelor;

– primirea proiectelor;

– selectarea proiectelor;

– justificarea cheltuielilor şi păstrarea documentelor.

Cine sunt partenerii Grupului de Acţiune Locală?

sectorul public: administraţia publică (primării, consilii locale, judeţene etc); servicii publice (servicii sociale, de sănătate şi transport, instituţii de învăţământ);

sectorul privat: sectorul comercial (societăţi pe acţiuni, societăţi cu răspundere limitată etc); sector financiar (bănci, instituţii de credit etc); sector agricol (cooperative agricole, grupuri de producători);  organizaţii de întreprinzători; societăţi de furnizare a serviciilor comunitare (culturale, radio, TV, servicii non-culturale);

societatea civilă: organizaţii non-profit, asociaţii, fundaţii, federaţii (asociaţii de mediu, asociaţii culturale, sociale, religioase, camere de comerţ, unităţi de cult), persoane fizice, grupuri de persoane neînregistrate oficial.