Undă verde de la CNI pentru bazinul de înot de la Moldova Nouă

Veste bună pentru locuitorii din Moldova Nouă și nu numai. Peste doar câteva luni, în zona Iagodăriei, vor începe lucrările în cadrul proiectului „Bazin de înot didactic”, un proiect finanțat de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.

În luna decembrie a anului trecut, administrația publică locală condusă de Adrian Torma primea o înștiințare de la CNI cu privire la faptul că a fost semnat și atribuit contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Bazin de înot didactic”, lucru care, o dată, va contribui la o nouă înfățișare a urbei de la Dunăre, iar, pe de altă parte, tinerii din întreaga Clisură vor avea oportunitatea să își creioneze un viitor mai bun, chiar la ei acasă, fără să mai fie nevoiți să bată drumurile marilor orașe pentru a face performanță într-una din ramurile Sportului nautic.

Potrivit primarului Adrian Torma, instituția publică locală pe care o conduce are la dispoziție șase luni, de la semnarea contractului, pentru procedurile de întocmire a proiectului și obținerea autorizației, ceea ce-nseamnă că „undeva, în luna mai, iunie” ar trebui să-nceapă lucrările propriu-zise, UAT-ul având de asemenea obligația să asigure toate utilitățile publice necesare viitoarei construcții, adică: apă, canalizare și energie electrică.

1000x200 dacus 02

„Pentru prima dată putem avea un bazin de înot. El are destinația didactică, dar acest lucru nu înseamnă că va fi destinat doar elevilor, ci va fi destinat comunității din Moldova Nouă și întregii zone a Clisurii Dunării”, a transmis edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

 

publicitate si promovare online banner maxagro