Dobra şi Robu se întrec în parcări supraetajate. Deocamdată, doar pe hârtie

Problema locurilor de parcare la Timişoara se află atât pe masa preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, cât şi pe cea a primarului Nicolae Robu, care a tot făcut promisiuni legate de construirea unor parcări supraetajate.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Timiș a vorbit despre o parcare supraterană care va fi construită de CJT pe strada Sf. Ioan, nr.1. Construirea ei este imperios necesară pentru cetăţeni, pentru că este binecunoscută problema locurilor de parcare în Timişoara, iar Călin Dobra spune că soluţii caută de la preluarea mandatului.

„Săptămâna trecută am scos la licitație serviciile pentru elaborarea documentației în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal, procedură obligatorie, care va stabili reglementările și parametrii urbanistici ai viitoarei construcții (regim de înălțime, procent de ocupare a terenului, acces, coeficient de ocupare etc.). De aici, până la licitația efectivă, mai e doar un pas. Nu am o misiune ușoară, dar în ultima perioadă, am avut discuții cu mai mulți membri ai mediului de afaceri, ca să identificăm soluția optimă, atât pentru cei care vor investi, pentru cetățeni, dar și pentru noi, ca autoritate publică”, a precizat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Primarul Timişoarei a speculat şi el această problemă majoră a șoferilor, a locurilor de parcare şi a promis ridicarea unei astfel de construcţii într-o zonă aglomerată a oraşului, în zona Piaţa Badea Cârţan, în curtea sediului RATT, pentru care consilierii locali au aprobat proiectul de investiţie. „Intenţii bune” ale primarului au fost şi pentru zona Oituz, însă au murit în faşă atunci când a trebuit să facă schimb de teren cu Universitatea de Vest, iar instituţiile nu s-au înţeles.

Pe hârtie au mai fost demarate proiecte pentru ridicarea unei parcări supraetajate în zona Calea Martirilor şi strada Liniştii, iar planuri există şi pentru alte zone din oraş.

publicitate si promovare online banner maxagro