Se întrece orice limită a bunului simț! Premierul Orban calcă în picioare Constituția!

explo 1000x200

Atacul șefului Guvernului la adresa Curții Constituționale, după ce aceasta a admis sesizarea PSD de neconstituționalitate a asumării pe OUG 51, a ieșit din sfera normalului și firescului.

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, fostul vicepreședinte al Tribubalului Caraș-Severin, Gabriela Stuparu, critică în termeni duri comentariile făcute de Ludovic Orban imediat după aflarea verdictului dat de judecătorii Curții Constituționale. „Așa Curte, așa decizie. Înseamnă că prin această decizie, CCR nu vrea și nu e de acord cu ceea ce a vrut Guvernul, anume copiii, în special copiii din familii sărace, să poată să se ducă la școală cu naveta cu transportul public subvenționat. Prin decizia Curții, se adoptă poziția PSD, care PSD își dorește ca copiii noștri să nu mai ajungă la școală”, a spus premierul Orban.

Față de aprecierile premierului, fosta judecătoarea Stuparu a comentat: „Groaznice! Mi se par o călcare în picioare a Constituției de către premier și făcute sub umbrela prezidențială. Dacă s-au făcut de către președinție, de ce să nu se facă și de către premier?! Mi se par într-un fel de plâns. Nu e normal ca un lider de partid, care pe deasupra mai e și premier, să aibă o astfel de atitudine față de Constituție. Să afirmi pe media că așa Curte, așa decizie, sau să spui că nu te interesează aspecte de constituționalitate mie mi se pare că se întrece orice limită a bunului simț. Pur și simplu, calcă în picioare Constituția. Când își convin deciziile CCR și modul de soluționare e foarte bine, când nu-ți convin, nu te mai interesează și faci tot felul de aprecieri de nivelul ăsta. Este lamentabil să calci în picioare Constituția în halul ăsta. Omul de rând ce să mai înțeleagă când prim-ministrul țării face astfel de aprecieri?! Că nu mai există niciun sistem de valori și că instituțiile nu mai au nicio valoare în țara asta”. 

banner 970 x 250