,,Descentralizarea, despărţirea de comunism”!

Vicepreședintele PNL la nivel național, Marcel Vela, a făcut astăzi o serie de comentarii pe tema proiectului de ordonanță care va descentraliza România. Acesta a explicat ce se va întâmpla din punct de vedere tehnic cu instituțiile publice.  

Liderul liberalilor cărășeni a explicat astăzi de ce la nivel central se lucrează intens la reglementarea modului în care vor funcționa instituțiile publice din anul 2014. „Tot ce se descentralizează de la nivel național se datorează faptului că se lucrează la bugetul pe 2014 și toate sursele de finanțare necesare unei bune activități vor fi fonduri alocate de la bugetul de stat. Pe lângă descentralizare și trecerea de la nivelul ministerului la nivelul consiliior județene sau primăriilor cu bugetul aferent, mai sunt cazuri, cum e la zona agricolă, unde se și uniformizează activitatea, în sensul unificării direcțiilor și oficiilor sau serviciilor, formându-se o singură instituție. De exemplu, Oficiul Județean Agricol adună în aceeași instituție toate serviciile pentru cetățeni pentru aducerea acestui domeniu mai aproape de oameni”, a declarat vicepreședintele PNL, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a adăugat că descentralizarea este o etapă importantă pentru tot ceea ce se va întâmpla în România. „Este prima situație concretă de despărțire de trecut, nu neapărat de comunism, ci de organizarea comunistă. În acest sens, tot ceea ce se va descentraliza de la nivelul ministerelor prin deconcertatele județene va fi transferat, în funcție de atribuții, la nivelul autorităților locale, fie Consiliului Județean, fie primăriilor, rămânând la nivelul activității ministeriale tot ceea ce ține de control, concepție, norme și organizare”, a explicat Marcel Vela.

În unele situații, spune liderul liberal, se vor transfera inclusiv patrimoniile, cum sunt bazele sportive sau alte obiective importante pentru dezvoltarea locală. În altele, însă, care încă nu sunt clarificate din punct de vedere organizatoric, nu se va lua o decizie în sensul descentralizării. Liderul liberal a oferit ca exemplu Ministerul Muncii, unde se derulează în prezent mai multe proiecte cu finanțare europeană, iar modificările organizatorice nu sunt posibile. În cazul unor instituții cum sunt cele care vizează activitatea agricolă, acestea se vor restrânge și vor rula într-una singură, astfel încât oamenii să aibă acces la informație.

Comments

  1. Guest says:

    Vela si tu esti un Hot si o Jigodie inputita , cati bani ai primit , pentru tine si pardid , de la Frunza’nbalegar si aghiotantii lui pentru a primii acesti banditi in PNL , iar in cazul kkatului de Frunzan’balegar si cu o functie de conducere , prin fraudarea ultimelor alegeri locale . Eu va-s pune capetele voastre de tradatori de Neam si Patrie , sub Ghilotina .

  2. Rokko Crnooko says:

    Vela si tu esti un Hot si o Jigodie inputita , cati bani ai primit , pentru tine si pardid , de la Frunza’nbalegar si aghiotantii lui pentru a primii acesti banditi in PNL , iar in cazul kkatului de Frunzan’balegar si cu o functie de conducere , prin fraudarea ultimelor alegeri locale . La bulau cu voi , banditilor !