„Gradul de îndatorare este de 23 la sută!”

Președintele Consiliului Județean a contestat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, topul întocmit de o publicație, la nivel central, potrivit căreia forul din Caraș-Severin s-ar plasa pe locul întâi în ce privește gradul de îndatorare.

Gradul de îndatorare al unei administrații se calculează în funcție de creditele contractate. „Creditele luate au fost folosite pentru plata a 2 la sută, partea de cofinanțare a Consiliului Județean, și plata celor 24 de procente, care reprezintă TVA-ul. Valoarea de 24 la sută se returnează Consiliului Județean. Nu există pericol să nu putem plăti creditele”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde.

Acesta a mai adăugat că pentru finanţarea proiectelor UE nu există plafon de îndatorare pentru instituţiile publice. ,,Gradul de îndatorare al Consiliului Județean este de 23 la sută, nu 123! Este practică generală în administrațiile moderne de a apela la creditare pentru a finanța sau cofinanța proiectele UE. Singura garanție este bugetul”, a subliniat liderul de la Palatul Administrativ.