Se pregătește o nouă structură guvernamentală!

Fără aprobarea noii Constituții, regionalizarea nu se poate realiza. Însă, pentru a familiariza oamenii și instituțiile cu noua formă de organizare, alianța aflată la putere a stabilit o strategie mai aproape de regionalizare.

O nouă structură guvernamentală la nivel de regiune este soluția temporară pentru a ajuta populația să înțeleagă procesul de regionalizare. Această instituție va avea rolul de a aviza toate proiectele de dezvoltare regională, fie ele europene sau naționale, și va fi într-o strânsă colaborare cu ADR Vest și Consiliul de Dezvoltare Regională.

Vom înființa o structură care să poată aviza proiectele de dezvoltare regională.  Acesta este considerat un prim pas ca, după aprobarea Constituției, regionalizarea să fie mai ușor de înfăptuit. Această nouă structură se va uni cu cea de la nivel regional înființată odată cu regionalizarea. Am ajuns la concluzia că această nouă organizare, regionalizarea, nu o vom putea face dintr-o dată, pentru că vom perturba toate cutumele, iar soluția a venit cu această structură care va avea autoritate regională și va fi foarte dinamică. Am considerat noi că este cea mai rapidă și cea mai potrivită metodă care să pregătească regionalizarea”, a explicat Marcel Vela, vicepreședintele executiv al PNL, responsabil cu administrația publică.

Această structură guvernamentală nu va presupune noi angajări, explică vicepreședintele PNL. Totul se va realiza prin detașări de personal din alte părți, persoane avizate să se ocupe de problemele pe care instituția le va gestiona. Ideea va fi implementată pentru a ajuta oamenii să înțeleagă mecanismele după care vor funcționa instituțiile regionale. Structura guvernamentală, al cărei nume oficial nu a fost stabilit încă, nu va gestiona, ci va putea aviza proiectele de dezvoltare regională, va fi acea instituție care, la nivelul regiunii de Vest, va spune dacă un proiect este sau nu valabil.