Managerul spitalului din Reșița nu ascunde gripa sub preș! „Totul este real și corect la noi”

La Spitalul Județean de Urgență din Reșița raportările privind gripa sunt 100% corecte, așa că managerul Waldemar Murgu nu se simte vizat de avertizările ministrului Sănătății, cu atât mai mult cu cât măsurile pe care le cere acum Sorina Pintea sunt deja implementate la spitalul reșițean de mai bine de o săptămână.

În România este epidemie de gripă, declarată în această dimineață, iar ministrul Sănătății amenință că va lua măsuri drastice împotriva celor care nu raportează cifra reală a îmbolnăvirilor și a deceselor cauzate de gripă. Sorina Pintea crede că există o neconcordanță între ceea ce se întâmplă în unitățile medicale din România și informațiile care ajung la Minister. „Mie mi se pare o pură inconştienţă! Dar fiţi convinşi că voi lua măsuri în astfel de cazuri, pentru că mie nu mi se pare normal ca în cazuri ca şi acesta, când Europa este în pragul unei epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm! De exemplu, Caraş-Severinul a raportat un singur caz! Mi-e greu să cred că are un singur caz!”, declara ieri seară Sorina Pintea, în studioul Digi 24, la „Jurnalul de seară”, emisiune realizată de Cosmin Prelipceanu.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Ministrul Sănătăţii, minţit în cazul gripei! Sorina Pintea: „Caraş-Severinul a raportat un singur caz! Mi-e greu să cred! Fiţi convinşi că voi lua măsuri!”

Managerul celui mai mare spital din Reșița spune că la unitatea pe care o conduce totul se face ca la carte, așa că Sorina Pintea ar cam trebui să creadă ceea ce i se raportează. „Avem 11 analize transmise la Cantacuzino, deci nu le-am inventat noi. Bucureștiul a stabilit că nu se confirmă ca fiind gripă. Totul este real și corect la noi”, ne-a declarat Waldemar Murgu. Mai precis, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost câteva suspiciuni de gripă, dar analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino au infirmat existența virusului. La această oră, la unitatea medicală din Reșița este confirmat un sigur caz de gripă: o femeie în vârstă de 59 de ani, pentru care s-au luat măsurile terapeutice, conform protocolului, pacienta aflându-se într-o stare bună, spun reprezentanții spitalului.

publicitate ziar expresb 1000x100

Managerul Murgu este de părere că, cel mai probabil, măsurile pe care a decis să le ia în spital în urmă cu mai bine de o săptămână au contribuit serios la prevenirea îmbolnăvirilor. „La noi de 10 zile este starea de semi carantină pe care am introdus-o, iar măsurile au fost drastice. Probabil ăsta este și motivul pentru care n-am avut număr mare de îmbolnăviri. Poate și oamenii s-au vaccinat într-un număr mare, poate vor fi pe viitor cazuri, dar deocamdată avem unul singur confirmat”.

În acest sezon rece, la nivel național au fost înregistrate 57 de decese din cauza gripei, fiind raportate peste 900 de cazuri de îmbolnăvire. În județul Timiș, 9 persoane s-au îmbolnăvit, 5 dintre ele pierzându-și viața, în timp ce în Caraș-Severin s-a înregistrat un singur deces.