GRIPĂ. Doi lugojeni, pe lista victimelor răpuse de virus

untitled design set 970x90 px

Declararea de către Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a stării de epidemie de gripă la nivel național a coincis cu anunțarea primelor două decese din cauza gripei la nivel de Lugoj.

Primul caz a fost semnalat acum aproximativ două săptămâni, când la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” s-a prezentat o femeie în vârstă de 64 de ani, care se afla într-o stare de sănătate precară. Aceasta a fost internată în cadrul secției ATI și în urma analizelor recoltate, care au fost trimise către Institutul Cantacuzino, a fost confirmat diagnosticul de gripă. Zilele trecute, femeia a decedat, după ce a stat mai bine de 48 de ore în comă indusă.

„Este singurul caz confirmat la noi în spital. Am vrut să o trimitem mai departe imediat după confirmarea diagnosticului, dar pacienta era netransportabilă”, a precizat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj. Reacția medicilor a fost promptă încă de la început, salonul în care era internată femeia intrând în carantină.

Un alt pacient din Lugoj, o femeie în vârstă de 51 de ani, a murit la Timișoara, fiind internată la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde.

publicitate ziar expresb 1000x100

Vizitele la pacienții internați în cadrul Spitalului sunt în continuare restricționate, iar accesul vizitatorilor este complet interzis la secțiile ATI și Neonatologie. Medicii lugojeni fac apel la buna credință a cetățenilor, în speranța că aceștia vor înțelege că vizitele efectuate la spital sporesc șansele de răspândire a virusului gripal sau a infecțiilor respiratorii.

Numărul deceselor pricinuite de gripă la nivel național a ajuns astăzi la 57, conform Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/