UPDATE. Gripa ucide în Banat! Primul deces, și în Caraș-Severin!

promovare online Timisoara Casa Auto

Primul deces cauzat de gripă în acest sezon a fost înregistrat ieri în județul Caraș-Severin. Virusul a răpus două persoane și din județul Timiș. 

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin anunță că s-a înregistrat un prim deces cauzat de virusul gripal în acest sezon. Este vorba despre o femeie de 75 de ani din Obreja. Aceasta fusese internată în 14 ianuarie în stare gravă, cu afecțiuni asociate, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Virusul gripal a fost confirmat ieri de Institutul Cantacuzino. Pacienta nu a fost vaccinată antigripal.

Numărul virozelor respiratorii din ultima săptămână se ridică la 423, cu 54 de internări, iar numărul pneumoniilor, la 233, cu 89 de internări.

În județul Timiș, gripa a ucis un bărbat de 69 de ani în 17 ianuarie și un altul de 70 de ani, astăzi. Niciunul nu fusese vaccinat antigripal.

În 2018, o persoană din Timiș și alte 4 din Caraș-Severin și-au pierdut viața, în timp ce alte zeci s-au îmbolnăvit.

promovare banner maxagro

UPDATE, ora 15.00

Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Timiș, la ora actuală există 5 cazuri de gripă diagnosticate clinic, unul dintre ele fiind confirmat. Pacientul se află internat și este sub tratament. În rest, potrivit datelor din săptămâna 14 – 20 ianuarie, s-au confirmat 2.251 de viroze cu 51 de internări și 417 pneumonii, cu 90 de internări.

Doctorii recomandă cu insistență vaccinarea antigripală și o legătură permanentă cu medicii de familie, care să fie anunțați imediat ce apar simptome care ar putea fi asociate gripei.

publicitate tmc 640