Robu vede doar PSD ca mare rival politic al PNL-ului. Primarul a făcut un nou sondaj politic

untitled design set 970x90 px

Nicolae Robu face tot mai multe sondaje politice pe pagina sa de Facebook la început de 2019. După ce a vrut să știe dacă oamenii preferă USR sau partidul Plus, de data aceasta, edilul a vrut să știe dacă fanii săi ar prefera un guvern PSD sau PNL.

Practic, edilul spune că doar PNL și PSD sunt partide mari, iar ceilalți se pot alia, fără prea mari principii, cu oricine: „În România de astăzi există două partide mari: PNL, exponent al dreptei și PSD, exponent al stângii. Orice guvernare, fie ea locală sau națională, trebuie imaginată cu aceste partide, singure sau în alianțe. Varianta PNL+PSD se exclude din discuții în mod categoric, în urma nefericitei experiențe USL. Având în vedere istoria recentă, putem spune că toate celelalte partide – ALDE, PLUS, PMP, USR, UDMR – sunt aliabile atât cu PNL, cât și cu PSD”, spune primarul în sondajul inițiat sâmbătă.

Sondajul primarului s-a încheiat. Edilul a strâns 2.400 de voturi. 88% au votat că doresc o guvernare formată din „PNL sau în jurul PNL”. Oarecum firesc, pentru că e cert că cei mai mulți fani ai primarului sunt și fani ai PNL. Pentru a doua opțiune, „PSD sau în jurul PSD”, au votat doar 12% dintre respondenți. De menționat că Robu spune că USL a fost o experiență nefericită, dar, tocmai în acea perioadă, a câștigat primul mandat de primar!