Mai multă poveste pe Muntele Mic: Disneyland în zăpadă!

Muntele unde sute de copii învață primi pași pe schiuri se poate transforma într-un Disneyland în varianta albă, cu personaje animate și cabane cu nume inspirate.

Alpinistul, omul muntelui și viceprimarul orașului Caransebeș, Cornel Galescu, a început consolidarea unui proiect ce are în prim-plan Muntele Mic. De la nume la persoanele care sezon de sezon se distrează pe munte și până la felul turismului cărășean, Cornel Galescu a constatat că Muntele Mic poate fi transformat în Muntele Copiilor. „M-am gândit că Muntele Mic, și prin denumirea pe care o are, s-ar putea adresa și ar putea fi amenajat strict pentru copii. Ideea mi-a venit acum câțiva ani, într-o vacanță, când în iarnă erau acolo cinci sau șase tabere de copii, muntele era plin de copii și, bineînțeles, n-am avut cum să nu mă gândesc la similitudinea dintre copil și numele muntelui”, a explicat pentru Express de Banat Cornel Galescu. Acesta a început deja să schițeze proiectul.

Ideea i-a venit viceprimarului datorită tipologiei pe care turismul românesc o îmbracă. „M-am gândit la șansa pe care o are turismul românesc și în particular turismul din Banat: aceea de a exclude într-un fel concurența și de a dirija clienții spre locuri dedicate”, a mai adăugat Cornel Galescu.

CITEȘTE ȘI: EROII, COMEMORAŢI PE MUNTELE MIC

Cum va arăta muntele

Dacă proiectul se concretizează, Muntele Mic va fi desprins din basmele atât de cunoscute copiilor de astăzi: prințesele Walt Disney sau Mickey și Minnie Mouse vor fi prezenți pe munte prin desenele de pe stâlpii de skilift, iar poveștile vor prinde viață în cabane. „Ar exista o șansă de dezvoltare a zonei personalizând această stațiune, transformând-o în stațiunea copiilor în diferite feluri: colorând stâlpii de skilift, desenând diferite personaje din Walt Disney. Cabanele, pensiunile ar putea să aibă denumiri specifice, așa cum le-ar plăcea copiilor să aibă o lume a lor, o lume de poveste”, a precizat alpinistul.

Cornel Galescu explică faptul că această etichetă pusă muntelui nu va exclude accesul adulților în zonă, ci, din contră, părinții vor fi încântați să-şi însoțească micuții într-o atmosferă de poveste. De altfel, această personalizare a muntelui este văzută ca o transformare într-un centru puternic de interes național atât pentru tabere, cât și pentru competiții pe toată durata anului, nu doar în sezonul de iarnă.

CITEȘTE ȘI: VACANȚA DE SCHI, DIN AUSTRIA PE MUNTELE MIC!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/