Eroii, comemoraţi pe Muntele Mic

Staţiunea Muntele Mic va fi, în această săptămână, gazda tradiţionalului pelerinaj la care se vor aduna sute de credincioşi pentru a sărbători Înălţarea Sfintei Cruci.

Ca în fiecare an, de sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, Muntele Mic este „invadat” de oameni. Asta, pentru că de fiecare dată, sute de cărăşeni participă la procesiunea organizată la imensa cruce de pe munte. Şi pentru că tradiţia continuă, sâmbătă, 14 septembrie, va avea loc din nou procesiunea în care va fi cinstită memoria eroilor bănăţeni, în amintirea cărora a fost înălţat acest monument.

Evenimentul va debuta la ora 9:00, când se va pleca în pelerinaj din centrul staţiunii montane spre crucea de mari dimensiuni. Slujba religioasă va fi oficiată la ora 10:00, într-un foişor amenajat, de către episcopul Lucian al Caransebeşului şi de către episcopul Nicodim al Severinului şi Strehaiei, urmând ca la ora 12.30 să aibă loc slujba de pomenire în memoria eroilor bănăţeni. La final se vor depune coroane la temelia crucii. La procesiune îşi va face prezenţa şi un batalion de ostaşi de la Brigada de Infanterie 18 Banat, care va încheia evenimentul cu o defilare a gărzii de onoare.

Episcopia Caransebeşului, organizatoarea evenimentului, îşi va face publică, cu această ocazie, iniţiativa de ctitorire a unui foişor confecţionat din bare metalice, în tonalitate cu monumentul, unde să se oficieze anual slujba religioasă de pomenire a eroilor bănăţeni.