Animalele de companie, pe mâna hingherilor!

Tragedia micuțului Ionuț mediatizată la nivel național a mobilizat administrația locală chiar și în ceea ce privește câinii cu proprietar. Primăria Reșița informează cetățenii despre datoriile lor faţă de animalele pe care le dețin.

Câini purtați în lesă și cu botniță și animale domestice îngrădite sunt cererile administrației locale, astfel încât să nu existe probleme cu acele animale de companie care au un stăpân. Potrivit legii, deținătorii animalelor domestice trebuie să aibă terenul îngrădit, astfel încât să nu permită evadarea animalelor în stradă. „Cetăţenii, care au în proprietate atât construcţia, cât şi terenul aferent acestuia, pot să întreţină câini sau pisici numai dacă împrejmuirea proprietăţii este corespunzătoare şi nu permite ieşirea animalului pe domeniul public sau privat sau pe altă proprietate”, explică Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

Pentru cei care doresc să își plimbe cățeii pe stradă, aceștia trebuie să aibă în vedere legea care impune ca, după talie, animalele să poarte lesă lungă sau scurtă și botniță pentru câinii de talie mare. Dacă acest lucru nu se respectă, anunță Primăria orașului, animalele, chiar dacă au stăpân, vor ajunge pe mâna hingherilor. „Eliberarea acestora din adăpost se va face la cererea proprietarului (dacă există) în maximum 14 zile. Deţinătorul va suporta cheltuielile de întreţinere şi tratament, la care se adaugă amenda contravenţională pentru că a lăsat liber câinele”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Foto: mercador.ro