„Reșița e pregătită pentru noul an școlar!”

Edilul-șef al municipiului a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat situația școlilor din oraș înainte de data de 16 septembrie.

Mihai Stepanescu a explicat faptul că municipalitatea nu este luată prin surprindere de debutul anului școlar, mai ales că pe parcursul anului s-au făcut investiții serioase atât în școli, cât și în grădinițe și creșe.

Ne-am pregătit din timp, am dotat și am igienizat instituțiile de învățământ. Probleme sunt doar la Grădinița din Moniom, care nu a obținut avizele de funcționare din cauză că în sat nu există canalizare și alimentare cu apă. Există un studiu de fezabilitate pe care noi l-am depus la Ministerul Mediului, iar acesta vizează tocmai lipsurile din localitatea aparținătoare de Reșița. În plus față de aceasta, în același studiu mai sunt cuprinse și cartierele mărginașe: Secu, Doman și Cuptoare”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în urmă cu doar câteva minute, în cadrul conferinței de presă susținute la sediul administrației publice locale.

Căldură și apă caldă în școli
Deși CET 2010 este o societate problematică pentru reșițeni, din cauza datoriilor pe care le are la gaz, autoritățile explică faptul că Primăria a achitat sumele restante la factura de gaz, astfel că elevii vor avea apă caldă și căldură în sezonul rece.

I-am ajutat pe cei de la CET cu plata gazului furnizat, astfel că nu există probleme  nici în școli și nici pentru cei 1.500 de abonați ai sistemului centralizat de încălzire”, a subliniat Mihai Stepanescu.