FOTO/VIDEO: Elefanți în cel mai aglomerat loc al Reșiței!

Străzile de astăzi din Reșița s-au transformat într-o pădure africană. Printre claxoane, pietoni și mașini s-au infiltrat patru elefanți, spre marea surprindere, bucurie sau disperare a participanților la trafic.

De câteva zile, o portavoce montată pe mașină anunță locuitorii de la malul Bârzavei că a venit circul în oraș. Însă, ca niciodată, vedetele circului au plecat pe strasse ca să aibă primul contact cu publicul. „V-am adus de această dată un spectacol extraordinar, cel mai bun spectacol de circ din Europa din 2012, și când spun acest lucru știu ce zic. Am adus patru elefanți într-o producție ce va fi prezentată la Monte Carlo, unde se țin Oscarurile spectacolului de circ. Avem o școală a leilor, în care vă vom prezenta ce se întâmplă în culisele circului, o să avem clowni, show cu reptile uriașe, pitoni, anaconda. Iar parada se desfășoară pe Bulevardul Muncii și Bulevardul Republicii. Vom face un mic tur al Govândariului”, a explicat înainte de paradă Dimitriu Cucu, prezentatorul circului.


Deși de multe ori circul a poposit în oraș, ideea de astăzi a organizatorilor cu parada elefanților a fost o noutate binevenită. Oamenii s-au pozat și au filmat întreaga acțiune și s-au bucurat că au avut ocazia să stea așa aproape de o astfel de creatură. Mai puțin fericiți au fost șoferii, care s-au trezit că trebuie să depășească giganții participanți la trafic. Excursia celor patru s-a încheiat de unde a început, la stadionul de atletism, acolo unde se găsesc și acum elefanții.

Cât despre vedete, acestea erau foarte dornice să mănânce orice petec de iarbă pe care îl întâlneau, asta datorită faptului că elefanții pot mânca până la 225 de kilograme de iarbă pe zi și pot consuma până la 136 de litri de apă la o singură adăpare. Cei care doresc să vadă ce mai pot face aceste animale fascinante au ocazia să meargă la spectacol de joi până duminică, de la ora 18:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică și de la ora 15:00.