Magnatul imobiliar, neinteresat de Ateneu!

Obiectivul care ani la rând a găzduit manifestări inițiate de pionierii patriei pe vremea vechiului regim a devenit neinteresant pentru comunitatea reşiţeană. Oamenii de afaceri nici nu se gândesc să arunce banii pe o clădire ajunsă în paragină.

Ateneul Tineretului din Reşiţa care a fost cândva o instituţie de referinţă pentru municipiu s-a transformat într-o adevărată ruină de care nimeni nu mai are nevoie. Clădirea construită, de fapt, pentru generaţia tânără din oraş „îi lasă reci” pe bogaţii din oraşul de pe Bârzava doar când se gândesc la milioanele de lei ce trebuie investite în imobilul din vârful dealului.

Clădirea ar necesita o investiţie mult prea mare, iar zona respectivă nu o văd comercială ca să investeşti. Cel puţin nu oamenii de afaceri. Eu mai degrabă văd o altă destinaţie pentru Ateneul Tineretului. Să se implice primăria, Consiliul Judeţean, instituţii care pot da o destinaţie pentru interesul comunităţii, şi nu un om de afaceri, pentru că ce ar putea dezvolta, un complex de ce…?”, a declarat omul de afaceri Costel Ciobanu.

CITESTE SI:Ateneul din Reşiţa, fără cumpărător!

Obiectivul de peste 3.700 de metri pătraţi a ajuns de mai bine de zece ori pe lista de vânzare a inspectorilor de la fisc, însă nu a stârnit vreun interes potenţialilor afacerişti. Asta, nu neapărat din cauza preţului clădirii, ci mai degrabă din cauza bugetului care trebuie investit în reabilitarea acesteia.

Am remarcat scoaterea la vânzare a imobilului cu preţul de aproape 4 milioane de lei, după care a fost redus în vreo două rânduri la jumătate. 2 milioane de lei este o sumă modică faţă de o ditamai construcţie şi teren aferent. Pe mine nu m-a interesat sută la sută şi nu am intrat niciodată în detalii pentru că suma care trebuie investită acolo este de ordinul milioanelor şi acele milioane nu le poţi scoate ca să dai înapoi băncii pentru că se ştie că oamenii de afaceri apelează, în general, la bancă”, a adăugat Costel Ciobanu.

Soarta Ateneului, clădire ajunsă o rămăşiţă de pe vremea comunismului, va rămâne incertă, în condiiţiile în care niciun afacerist cărăşean nu-şi va lua inima-n dinţi să o transforme într-un edificiu modern şi util în adevăratul sens al cuvântului.

CITESTE SI: Vezi aici de ce amintirile nu au cumpărător!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/