EXCLUSIV: Stolojescu pleacă de la IPJ!

explo 1000x200

Ultima dată când un astfel de zvon a ajuns la urechile cetățenilor era doar la stadiul de bârfă. De data aceasta însă se confirmă. Un nou comisar-șef va trebui să se ocupe de liniștea județului.

Grigore Stolojescu, actualul șef al IPJ Caraș-Severin, pleacă de la conducerea poliției cărășene pentru un post mai important la București. Deși au circulat de multe ori astfel de ipoteze, în acest caz Grigore Stolojescu deja și-a făcut bagajele pentru capitală și unul dintre adjuncți s-ar pregăti pentru a-i lua locul.

Sunt director la Institutul de Studii pentru Ordine Publică. Sunt pe această funcție începând cu data de ieri. Deocamdată nu este nimeni pe fostul meu post, conducerea Poliției Române va stabili cine va fi desemnat în urma unui concurs. Toate acestea se vor întâmpla după ce eliberez eu funcția, pentru că încă mă aflu la IPJ CS. Deocamdată am fost împuternicit pe șase luni la institutul din București”, a precizat pentru Express de Banat comisarul-șef Grigore Stolojescu.

Acesta explică faptul că noul post reprezintă o provocare, pentru că anii aflați la conducerea inspectoratului cărășean nu mai prezentau nicio noutate. Au fost atinse performanțe, județul a fost menținut printre cele mai sigure și liniștite din țară, iar postul de director se conturează într-o cu totul altă problematică, una mai puțin agitată.

Chiar dacă deocamdată nu se știe cine va ocupa șefia poliției din județ , potrivit unor surse s-ar părea că Viorel Avram, actualmente comisar-șef adjunct, ar fi favorit pentru acest post. Acesta a mai fost împuternicit șeful inspectoratului în 2009, iar înainte de a deveni adjunct a fost șeful Biroului Poliție Urbană.

banner 970 x 250