Vezi aici de ce amintirile nu au cumpărător!

Angajaţii instituţiilor publice care desfăşoară activităţi în cadrul Ateneului reșițean sunt luaţi prin surprindere de inspectorii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din judeţ, care astăzi au scos clădirea la licitație.

UPDATE, ora 11:30

Oamenii de afaceri din Municipiul Reşiţa sunt dezinteresați să arunce milioane de lei pentru Ateneul Tineretului din oraş, o clădire cu peste 3.700 mp, ajunsă în paragină.

Licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin  privind Fundaţia pentru Tineret, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, nu s-a mai ţinut pentru că niciun reşiţean, cel puţin, nu a avut interesul să-şi depună dosarul. Un motiv ar fi preţul prea mare stabilit de inspectorii de la fisc – aproximativ 4.000.000 lei.

În ceea ce priveşte licitaţia pentru Ateneul Tineretului nu avem nicio solicitare. Este prima licitatie, bunul a fost reevaluat, având un preţ de pornire de 3.911.655 lei. În acest caz, după 30 de zile se va organiza o altă licitaţie, iar preţul va fi diminuat cu 25%”, explică Daniela Carmen Timişan, şeful administraţiei DGFP.

daniela timisan

                           Daniela Carmen Timişan

Reamintim că imobilul condus de Nicolae Pârvu, director al clubului reşiţean SC Ateneu Reşiţa, dar şi vicepreşedinte al C.S.T.T. Memory din oraș, a fost scos la licitaţie din cauza datoriilor în valoare de aproape un milion de lei, bani restanți la bugetul general consolidat al statului.

UPDATE, ora 07:10

Angajații care derulează activități în cadrul clădirii habar n-aveau de faptul că imobilul din vârful dealului, ajuns în paragină, este scos astăzi la licitaţie. ,,Nici măcar nu am ştiut acest lucru. Dacă Ateneul se va vinde, cel mai probabil vom discuta cu noul proprietar, să vedem dacă doreşte să menţinem sau să renegociem contractul. De aproximativ şapte ani plătim chiria pe o suprafaţă de 100 de mp şi nu avem nicio restanţă. Pentru cele trei birouri în care lucrăm achităm în fiecare lună puţin peste 200 de euro. Deocamdată, atât ne permitem! În caz că nu ne vom înţelege cu noua conducere, ne vom muta în alt spaţiu, lucru la care oricum ne gândeam de ceva timp”, a declarat pentru Express de Banat Romel Buzescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare din Caraș-Severin.

Fundaţia pentru Tineret, cea care deține clădirea, este condusă de Nicolae Pârvu. Acesta este și director al clubului reşiţean SC Ateneu Reşiţa, dar şi vicepreşedinte al C.S.T.T. Memory din oraș. Reporterii Express de Banat au încercat să îl contacteze, însă a fost în zadar.

tmc 640