„USD nu scoate PNL de la guvernare!”

explo 1000x200

Replicile dure aruncate în aceste zile între șefii PSD și PNL de la nivel central întăresc suspiciunea că Uniunea Social Liberală este în pragul destrămării, deși liderii principalelor partide de pe plan județean susțin că România are nevoie de stabilitate pe scena politică și de continuitate în guvernarea țării.

UPDATE, ora 14:30
Și ceilalți lideri din cadrul Uniunii Social Democrate merg pe ideea obținerii unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare din această primăvară, dar insistă și pe menținerea USL. „Noi suntem consecvenți, nu am plecat nicăieri. Ce se va întâmpla până la alegerile europarlamentare sau după nu pot preconiza. Speranța mea este să ajungem în Parlamentul European, acolo unde nu vom reprezenta un partid sau altul, ci vom reprezenta România, a declarat astăzi președintele PC, Ioan Țundrea, și co-președinte al USD Caraș-Severin.

În ce îl privește pe Ion Tabugan, liderul UNPR Caraș-Severin, acesta susține că alianța din care face parte, alături de PSD și PC, a venit de la sine, și cu acordul PNL. Acesta deja se concentrează pe alegerile europarlamentare care urmează și speră ca USD să obțină 37-38 la sută din preferințele electoratului. Acest scor presupune însă o mașinărie și o organizare nemțească. Merg pe ideea că 10 procente din voturi se obțin cu ușurință doar printr-o bună organizare, a declarat acesta cu prilejul înființării USD la Reșița.

UPDATE, ora 13:21

Liderul PSD Ion Mocioalcă a explicat în cadrul conferinței ce se consumă în acest moment faptul că rolul USD nu va anula alianța pe care o are PSD-ul cu PNL-ul. „În județul Caraș-Severin constituim o alianță politică numită Uniunea Social Democrată, o alianță care a fost constituită pentru a participa pe liste comune la europarlamentare și în noul context politic poate nu numai. Sigur nu putem să ne exprimăm astăzi despre întreg mandatul pe care îl va avea Uniunea Social Democrată, însă nu vom ezita să răspundem la întrebările dumneavoastră iscoditoare și indiscrete pe astfel de subiecte. Din capul locului vreau să vă spun că USD-ul nu a fost constituit ca o contrapondere la USL și că nu și-a propus în momentul în care s-au semnat documentele la București ca această alianță electorală să scoată de la guvernare treptat PNL-ul”, a fost declarația lui Ion Mocioalcă.

Cât despre USD, președintele social-democrat a explicat despre alianțele din trecut între PSD și UNPR, respectiv PC, concluzionând într-o notă optimistă asupra viitorului alianței. „Așa că, având în vedere trecutul nostru comun, având în vedere prietenia care ne leagă, nu ne împiedică nimeni și nimic să ne propunem ca USD în Caraș-Severin să câștige alegerile europarlamentare”, a mai adăugat Ion Mocioalcă. Conferința de presă s-a încheiat, iar președinții USD au trecut la semnarea protocolului.

usd2 usd1

UPDATE, ora 12:55

În momentul de față, în sediul PSD se află toți primarii social-democrați din județ, alături de membrii UNPR și PC. La acțiune au sosit deja și liderii celor trei partide. Semnarea protocolului va avea loc în câteva momente.

psd psd1

UPDATE, ora 7:00

Până când la nivel central se ia o decizie cu privire la viitorul politic al celor care vor guverna sau nu vor guverna țara, liderii PSD, PC și UNPR Caraș-Severin se întâlnesc astăzi la sediul social-democrat de pe George Enescu, acolo unde vor deveni oficial Uniunea Social Democrată Caraș-Severin.

Documentele sunt deja pregătite, astfel că Ion Mocioalcă (PSD), Ion Tabugan (UNPR) și Ioan Țundrea (PC) devin de astăzi membri ai USD Caraș-Severin și  încep oficial parteneriatul pentru obținerea unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare, acesta fiind targetul la momentul actual.

Ce spun liderii liberali despre USD?

Săptămâna trecută, Sorin Frunzăverde afirma pentru Express de Banat că Uniunea Social Liberală nu ar trebui să se destrame, iar afirmația sa a fost făcută în contextul lansării noii alianțe electorale din care fac parte toate partidele din USL, mai puțin PNL.

„Teoretic, USD este un vehicul care să participe ca atare la alegerile europarlamentare. Sigur că sunt tot felul de speculații care se fac pe seama înființării USD. Cred însă că ar fi o mare greșeală, o mare prostie să se rupă USL în acest moment. Și PSD are nevoie de PNL, și PNL are nevoie de PSD, iar România are nevoie de o guvernare coerentă, o guvernare care se bazează pe o majoritate parlamentară, așa cum este ea astăzi în legislativul țării, de peste 70 la sută”, a declarat vicepreședintele liberal pentru www.expressdebanat.ro .

VEZI ce a declarat președintele PNL Caraș-Severin Ioan Marcel Vela despre USD!

Liberalii să devină ,,cooperanți
Deputatul PSD Ioan Benga a declarat pentru cotidianul online faptul că a sosit vremea ca liberalii să devină cooperanți.

„Eu sunt unul dintre cei care luptă pentru menținerea USL. Fac tot ceea ce este posibil alături de colegii mei, alături de domnul președinte Mocioalcă și alături de alți colegi din PSD și USL. Cei din PNL au șansa să aleagă și rămâne la latitudinea lor dacă vor să continue sau nu. Nu îi scoate nimeni afară din această alianță! Vrem să lucrăm alături de ei, dar pare că este momentul să se decidă și să fie mai cooperanți, mai tranșanți în tot ceea ce trebuie să facă această Uniune Liberală. Ea a fost creată pentru cetățenii acestei țări cu un procentaj de 70 la sută și trebuie să ducă mai departe toate proiectele pe care și le-a propus”, a declarat Ioan Benga în urma acțiunii pe care a organizat-o la Sala Lira de Sf. Valentin.

CITEȘTE ȘI: Ion Mocioalcă, despre USD Caraș-Severin

Express de Banat vă ține la curent cu ceea ce se petrece astăzi sediul de partid al PSD!

Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250