Ateneul din Reşiţa, fără cumpărător!

Deşi cu câteva decenii în urmă reprezenta o clădire de primă mână în oraşul de pe Bârzava, în prezent Ateneul Tineretului se degradează tot mai mult şi este dat uitării.

Valoarea imensă a clădirii ajunse în paragină, stabilită de inspectorii de la fisc, dar şi datoriile cu care se confruntă îi sperie pe oamenii de afaceri din municipiu, aceştia arătându-se tot mai dezinteresaţi de cumpărarea şi reabilitarea ei. Dovada stă şi în nenumăratele licitaţii organizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Caraş-Severin în vederea valorificării Ateneului reşiţean.

,,Pentru Ateneul Tineretului, proprietate a Fundaţiei pentru Tineret, au fost organizate 12 licitaţii , 8 în 2012 şi 4 în 2013, ultima fiind realizată în luna iulie a anului trecut. Din păcate, la niciuna dintre licitaţii nu s-au prezentat cumpărători. Probabil nici nu se vor mai organiza licitaţii, a precizat Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al DGFP Caraş-Severin.

Potrivit acesteia, valoarea Ateneului, clădirie aflată, în prezent, sub sechestru, se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. ,,Valoarea bunului imobil, înscrisă în ultima evaluare, efectuată în martie 2013 de către un evaluator autorizat pentru imobilul Ateneul Tineretului, este de 3.911.655 lei fără TVA”, a adăugat Zlatia Cocar.

Proprietarii nu-şi iau mâinile de pe edificiu

Clădirea simbol al Reşiţei care ani la rând a fost gazda manifestărilor inițiate de pionierii patriei pe vremea vechiului regim şi care stârneşte zilnic o serie de amintiri cetăţenilor ar avea nevoie de o reabilitare totală, în condiţiile în care „cineva” pune mâna pe ea. Până una, alta, proprietarii îşi îndeplinesc sarcina în limita posibilităţilor.

Avem nişte datorii la stat  şi o să facem o reeşalonare a lor, ca să ne achităm de tot de datorii. În calitate de proprietari, ne ocupăm în continuare de clădire. Deocamdată nu se întâmplă nimic cu ea, însă ne gândim la o reeşalonare a datoriilor”, a declarat pentru expressdebabat.ro Nicolae Pârvu, proprietarul Ateneului reşiţean şi director al clubului SC Ateneu Reşiţa.

Reamintim că imobilul condus de Nicolae Pârvu, cel care ocupă în prezent şi funcţia de vicepreşedinte al C.S.T.T. Memory din oraș, are datorii în valoare de aproape un milion de lei, bani restanți la bugetul general consolidat al statului.

CITESTE SI: Vezi aici de ce amintirile nu au cumpărător!