Lucian Voina ocupă scaunul de viceprimar când îl ocupă Ponta pe cel de președinte!

Deși înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale liderii PSD și PP-DD anunțaseră că bat palma pentru o strânsă colaborare atât pe plan local, cât și la nivel național, pe parcurs regulile s-au schimbat.

Raportul de forțe s-a schimbat destul de mult în Consiliul Local Reșița, astfel că PP-DD a rămas cu un singur ales: Lucian Voina. De altfel, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale liderii Ion Mocioalcă (PSD) și Valentin Blănariu (PP-DD) anunțaseră într-o conferință de presă comună pe care au susținut-o că ambele partide îl vor susține pe Voina să ocupe scaunul de viceprimar al Reșiței.

Vezi AICI ce au declarat Mocioalcă și Blănariu!

Desigur, lucrurile s-au schimbat după ce Ponta a pierdut funcția de președinte. Pe plan local, executivul orașului a anunțat astăzi că prioritare sunt problemele administrative, după care urmează cele politice. Asta, mai cu seamă că aleșii au fost convocați să participe la ședință.

„Eu ştiu câteva lucruri. Şedinţa a fost publică, aşa cum sunt toate la Primăria Reşiţa. Nu au fost obiecţii, toate proiectele au fost supuse atenţiei consilierilor locali, au fost votate ca atare. Pot să vă spun că un consilier de la PP-DD a ales statutul de independent, domnul Amariei. Doi dintre dânşii au trecut la UNPR, cel nou validat, domnul Turău, şi domnul Florin Pascu. Unul a trecut la PSD, domnul Florin Ţurcaş, şi a rămas un coleg, Lucian Voina, care a rămas la PP-DD. Unul din cei 21. Există, am înţeles, intenţii. Eu mă bucur că nu se solicită 21 de viceprimari. Nu ştiu cum o să ne descurcăm. Este dreptul fiecăruia să solicite ce doreşte, dar în spiritul legilor. Şi, bineînţeles, poate, al priorităţilor. Nu vreau să comentez nicicum situaţia asta, atunci când se va impne, mă rog, când se va solicita, cel care crede şi susţine că este bine să vină un viceprimar de la un partid, eu nu spun NU, mă supun, mă rog, voinţei, alegerii Consiliului Local şi acesta este punctul meu de vedere, în conformitate cu legile şi cu moralitatea. Eu sper că şi în politică există moralitate!”, a declarat astăzi edilul-șef Mihai Stepanescu, în urma ședinței ordinare, întrebat de jurnaliști dacă a existat vreo propunere pentru scaunul de viceprimar al orașului.

Probabil că discuțiile purtate anterior între liderii celor două partide politice au fost anulate de rezultatul alegerilor prezidențiale. Cert este că nici vreo implicare prea consistentă din partea PP-DD nu s-a simțit puternic în Caraș-Severin în ce privește susținerea lui Victor Ponta.

Comments

  1. mihai says:

    Cine vorbeste de moralitate? Adica ,faci o intelegere si apoi nu o respecti! Ne dam seama cat de disperat a fost psd ca sa castige ponta si cat de mare e oftica acum!

  2. arbitru says:

    Tovarasii conducatori ai diferitelor partide ar fi mai bine sa ne lase in durerea noastra si sa se duca cat or vedea cu ochii,DAR SA SE DUUUUUUUUU…..CA, pana nu e prea tarziu!!!!!!!!!