Locuri de poveste din România. Turismul autohton promovat la cele mai înalte standarde

Călătoria este un lucru minunat, care ne oferă șansa de a descoperi locuri, oameni și obiceiuri noi de fiecare dată. Orice astfel de aventură te ajută să să-ți lărgești orizonturile și să trăiești o experiență pe care sigur nu o vei uita toată viața. Din fericire, țara noastră este bogată când vine vorba despre locurile pe care un turist le poate vedea.

Indiferent dacă îți place să vizitezi locuri noi sau nu, există câteva locații pe care sigur nu vrei să le ratezi. Ele sunt cunoscute în toată lumea și anual turiști de pe tot globul bat cale lungă doar pentru a putea să le admire cu ochii lor. Iată câteva dintre cele pe care ar trebui să le începi să le bifezi pe listă.

Atracții naturale
Nu există îndoială asupra faptului că România este o țară plină de frumuseți care se găsesc la tot pasul. Pe lângă obiceiurile pe care le transmitem cu mult drag și grijă din generație în generație, ne mândrim și cu peisaje de-a dreptul fabuloase. În timp ce multitudinea de clădiri cu multă încărcătură istorică ne surprinde în cel mai plăcut mod, natura este la fel de prosperă.

Cascada Bigăr, cunoscută ca fiind pe primul loc în clasamentul cascadelor unice în lume se găsește în Caraș-Severin. Un alt exemplu la fel de bun este Delta Dunării, pentru a cărei frumusețe merită să străbați o cale oricât de lungă, Lacul Albastru care îți dă impresia că o parte din cer a căzut acolo și formațiunea Sfinxului, care seamănă foarte bine cu celebrul cap mare de leu care se află la intrarea cazinoului MGM Grand din Las Vegas.

Mănăstirea Voroneț

Cu toate că țara noastră se laudă cu un număr impresionat de mănăstiri și biserici cu o arhitectură deosebită, Mănăstirea Voroneț îți oferă o altă viziune unică asupra lumii. Construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare, acest edificiu este situat în județul Suceava. Tocmai frumusețea frescelor exterioare a făcut cunoscută această clădire care poate fi ușor comparată cu cele mai impresionante biserici ale lumii. Albastrul de Voroneț redă povești din Biblie, care au fost pictate în doar patru luni, dacă ar fi să avem în vedere textul de la intrare.

Monumentul UNESCO, supranumit „Capela Sixtină a Estului” își duce veacul de peste 500 de ani, iar în ciuda intemperiilor, picturile sunt la fel de vibrante ca în prima zi. Interesant este că refugiul în acest loc te face să prețuiești mult mai mult moștenirile materiale și morale primite de la străbuni.

Cimitirul vesel de la Săpânța
Românii sunt cunoscuți pentru inventivitate și pentru abilitatea de a vedea fărâma de speranță în aproape orice eveniment. Lucru pe care orice vizitator al acestui cimitir îl poate confirma. Crucile sculptate cu mare grijă de către un maestru iar mai apoi pictate sunt adevărate manifestări de artă. Fiecare scenă înfățișează secvențe din viața celor care au trecut în neființă și includ câteva versuri cu haz care sfidează orice așteptare la vizitarea unui astfel de loc.

„Albastrul de Săpânța” este la fel de strălucitor și completează perfect culorile alese pentru pictarea crucilor. Imaginea lor a străbătut nu doar țara noastră ci și lumea în lung și-n lat, motiv pentru care merită să-i faci o vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânța care este cu adevărat deosebit.

Transfăgărășan

Prezentat acum ceva vreme în cadrul emisiunii „Top Gear” și nu numai, traseul montan construit în anii ’70 primește anual vizite nenumărate. Drumul care leagă zona Munteniei de Transilvania are o lungime de 152 km și este supranumit „drumul printre nori”. Traseul este deschis doar pe durata verii, moment în care pot fi văzute o mulțime de peisaje frumoase. Printre acestea se numără mănăstirea Curtea de Argeș, cetatea Poenari, valea lui Stan, Barajul Vidraru și nu în ultimul rând, Bâlea Lac. Mai mult de atât, pasionații de structuri de gheață pot petrece o noapte în hotelul de la Bâlea Lac. Fie că ești localnic sau nu, trebuie să vezi șoseaua montană cel puțin o dată în viață.

Despre multe dintre ele am învățat din atlasele de geografie, în timp ce pe altele am avut ocazia să le vedem în realitate. Deși acestea sunt doar câteva dintre frumusețile pe care țara noastră ni le pune la dispoziție, merită să îți faci timp să le vizitezi. Unele sunt pline de mister, iar altele îți oferă răspunsuri pe care de mult le căutai. Cu toate acestea, patria noastră reușește încă să ne surprindă și să ne facă mândri de rădăcinile noastre.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/