Locomotiva reșițeană poate deveni europeană! Votează emblema județului!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Orașul de pe Bârzava se poate face din nou cunoscut la nivel național și internațional de Ziua Cooperării Europene pe granița româno-sârbă. Muzeul de locomotive reșițean se află în concurs pe lista simbolurilor naționale reprezentative.

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara încearcă să găsească un monument istoric emblematic ce va reprezenta țara de Ziua Cooperării Europene pe data de 21 septembrie. Această zi este momentul în care se celebrează reușita colaborărilor transfrontaliere a țărilor vecine europene ce a ajutat la creșterea calității vieții populațiilor europene.  „Cooperarea Teritorială Europeană este un instrument al Uniunii Europene care unește oamenii, dincolo de frontiere, pentru a rezolva provocări comune ce nu pot fi gestionate ușor de o singură țară. Adunând împreună cunoștințe și resurse, cooperarea teritorială europeană sprijină consolidarea administrației, transporturilor, educației, sistemului de sănătate și multe altele. Ziua Cooperării Europene sărbătorește succesul și realizările cooperării teritoriale europene prin organizarea unor evenimente desfășurate în zonele de graniță pe parcursul întregii săptămâni”, explică cei de la BRCT Timișoara.

CITEȘTE ȘI: MOCĂNIȚA PUNE ÎN MIȘCARE LOCOMOTIVELE DIN TRIAJ!

Așadar, cu această ocazie, BRCT Timișoara a lansat inițiativa tuturor doritorilor să construiască un afiș din care să reiasă colaborarea bună dintre România și Serbia. Printre monumentele propuse să fie prezente pe afiș, ca reprezentative pentru țară, se numără și Locomotiva cu numărul 2 de la Muzeul de Locomotive Reșița.

promovare banner maxagro

CITEȘTE ȘI:  TRENUL REGAL, TRAS DE LOCOMOTIVA CU ABUR

Cărășenii își pot vota până pe 18 august una dintre emblemele județului, astfel încât aceasta să apară pe afișul european. Tot ce trebuie să facă este să dea un „Like” pe Facebook la imaginea cu locomotiva, pe care o pot găsi AICI.

CITEȘTE ȘI: ISTORIE: CINE A FOLOSIT “TRENUL DE POVESTE”

publicitate tmc 640

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Felicitari Anca Erena ca n-ai cazut in capcana minciunii privind muzeul de locomotive CU aburi din Resita ca fiind cel mai mare si unicul din Europa! De azi ai intrat in randul adevaratilor jurnalisti!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/