Trenul Regal, tras de locomotiva cu abur

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Așa cum informa Express de Banat săptămâna trecută, evenimentul de duminica aceasta este unul prin care se va promova Muzeul de Locomotive cu Abur din Reșița. Trenul Regal va circula pe șinele unde, acum 140 de ani, a circulat prima locomotivă cu abur, fabricată în Reșița.

Se împlinesc 140 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur româneşti la Reşiţa și 40 de ani de la inaugurarea celui mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa. Evenimentul de duminică, 16 septembrie, va avea debutul la ora 16, moment în care locomotiva 230.516, fabicată la Reșița, va ajunge în spatele Muzeului de Locomotive cu Abur, tractând Trenul Regal al Regelui Ferdinand.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand societății Ernesto Breda din Milano, cu specificaţia ca vagoanele sale să-i poată oferi tot confortul pe parcursul călătoriilor sale oficiale. „Din nefericire, regele n-a mai ajuns să se bucure de el, garnitura fiind finalizată de-abia după moartea sa. În schimb, în vagoanele trenului au călătorit, de-a lungul timpului, Carol al II-lea, Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu, dar şi demnitari străini precum Gerald Ford, Henry Kissinger, Leonid Brejnev, Erich Honecker şi Todor Jivkov”, povestește Walter Fleck, purtător de cuvânt al Muzeului de Locomotive cu Abur Reșița.

promovare banner maxagro

Evenimentul este un moment unic în orașul de pe Bârzava, ce va aminti, sau va arăta locuitorilor cum funcționează o locomotivă cu abur. Este momentul în care toți reșițenii trebuie să se simtă mândri că au în orașul lor un muzeu cu astfel de valoare istorică.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/