Lipsa încrederii, motivul pentru care USR PLUS l-a „trântit” la vot pe viceprimarul PNL. Fritz: „Nu putem să luăm țeapă acum”; Tabără: „Lucrurile sunt clare și la județ”

Liberalul Cosmin Tabără consideră neîntemeiată îndoiala pe care cei de la USR PLUS o au cu privire la PNL și spune că usr-iștii nu pot condiționa alianța de la Timișoara de ceea ce se întâmplă în județ. La rândul său, Dominic Fritz spune că locul celui de-al doilea viceprimar rămâne liber până când Alin Nica va anunța public faptul că unul dintre vicepreședinții de la județ va fi un membru USR PLUS. 

Doar 8 voturi a obținut liberalul Cosmin Tabără pentru funcția de viceprimar al Timișoarei. Voturile au venit exclusiv din tabăra PNL. PSD a votat „împotrivă”, USR PLUS s-a abținut, iar consilierii locali ai Pro România, deși au fost în sală, nu au participat la vot.

CITEȘTE ȘI: Ruben Lațcău, votat viceprimarul Timișoarei. Cosmin Tabără a obținut doar voturile liberalilor

Dominic Fritz a reluat discursul potrivit căruia USR PLUS nu va vota un viceprimar liberal la Timișoara până când nu este sigur că și PNL va vota un vicepreședinte la CJ Timiș.

„E foarte clar că nu putem să luăm țeapă acum și să închidem ceva fără să avem o asigurare că și la CJ PNL își respectă această înțelegere. Noi nu o să votăm nimic până când domnul Nica nu se hotărăște. Eu aștept până când el se hotărăște. Bine, dacă e ani de zile, o să mă răzgândesc. Eu mi-aș dori să rezolvăm această chestie săptămâna asta.”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

La rândul său, liberalul Cosmin Tabără spune că, din punctul său de vedere, lucrurile sunt clare și la CJT.

„USR nu poate condiționa alianța de la Timișoara de ceea ce se întâmplă în celelalte localități pentru că problemele pentru care suntem aleși sunt problemele Timișoarei. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare și la județ. Noi nu am ieșit în presă în tot acest interval să atacăm USR sau să dezmințim această alianță. Au apărut în presă tot felul de supoziții cum că noi negociem cu alte partide, dar astăzi (n.r., luni) am arătat că noi am venit la masă cu USR. Așa se va întâmpla și la județ probabil, dar nu putem să facem aceste două ședințe concomitent. Nu putem fixa în aceeași zi, la aceeași oră, ca să avem încredere unul în altul. Dacă nu avem o astfel de încredere în cuvântul nostru nu putem forma o alianță.”, a explicat Tabără.

„Am fost aleși consilieri locali pentru a guverna în favoarea cetățenilor timișoreni, nu am fost aleși pentru a face jocuri de culise la Consiliul Județean Timiș. Nu subestimați inteligența timișorenilor și nu mai încercați să îi prostiți.”, transmite și consilierul PNL Raul Ambruș.

Primarul Lugojului dă și el un semnal.

„Trocurile politice cresc neîncrederea electoratului în noi toți, politicieni de orice culoare în care încă românii mai investesc speranță. Credeți, dragi colegi din USR PLUS, că dacă l-ați fi votat pe Cosmin PNL ar fi îndrăznit să nu voteze un vicepreședinte USR PLUS la conducerea Consiliului Județean Timiș? Vă imaginați ce prejudicii de imagine am fi avut? Ar fi îndrăznit cineva să și le asume? Noi, la Lugoj am ales să avem un administrator public din partea USR PLUS chiar dacă avem majoritate absolută în consiliul local.”, este de părere și liberalul Claudiu Buciu, primarul Lugojului.