Ruben Lațcău, votat viceprimarul Timișoarei. Cosmin Tabără a obținut doar voturile liberalilor

USR-istul Ruben Lațcău este, de luni, viceprimar al Timișoarei. A primit 23 de voturi, de la USR PLUS, PNL și PSD, în timp ce Cosmin Tabără, candidatul propus de PNL pentru o poziție similară, a fost votat doar de colegii liberali. 

Cei doi consilieri ai Pro România – Marius Craina și Roxana Iliescu – nu au participat la vot. Ei au predat buletinele de vot membrilor comisiei, înainte de a-și exercita acest drept.

Astfel, dintre cei 25 de consilieri prezenți la ședință (doi fiind în carantină – Sebastian Răducanu de la PSD și Adi Lulciuc de la PNL), 23 l-au votat pe Ruben Lațcău, candidatul USR PLUS la funcția de viceprimar. Cosmin Tabără, propunerea PNL, a obținut doar 8 voturi „pentru”. Acestea au provenit de la colegii săi liberali. 2 voturi au fost împotrivă – de la PSD, iar 13 – abțineri.

„Vinovații de această situație penibilă nu se află în această sală. Ca să putem guverna avem nevoie de o majoritate stabilă nu într-un singur moment, ci pentru 4 ani. Și această majoritate stabilă are nevoie de o bază clară de încredere și corectitudine din partea tuturor partenerilor. Noi în CL Timișoara avem nevoie de o relație bună. Până în acest moment nu știm ce fel de majoritate își dorește președintele CJ Timiș. Abia aștept să îl votăm pe Cosmin Tabără viceprimar. Dar înainte să nu știm ce combinăreli există la CJ și în momentul în care știm că aceste combinăreli se împing după 6 decembrie (…) noi nu putem încheia un parteneriat la jumătate. Așa că noi, cei din USR PLUS așteptăm să avem această înțelegere firească și în CJ Timiș. Se poate vota mâine, poimâine, oricând și ne putem reuni din nou și putem completa și echipa executivă la Timișoara”, le-a spus Dominic Fritz consilierilor locali.

„E mai degrabă o zi tristă. Am spus onest și transparent că vom vota ambele variante de viceprimari pentru că înțelegem că e nevoie ca un viceprimar să își reia locul. Sunt surprins de rezultatul votului. (…) La votul pentru domnul Tabăra s-a identificat o majoritate care nu este cea pe care ne-o doream cu toții”, a spus și liberalul Dan Diaconu.

„Aveți 82% din voturi. Nici măcar în anii 90-2000 Convenția Democratică nu avea atâta susținere în zona dreptei. Votul timișorenilor a fost explicit. (…) Sper să vă împăcați (n.r, USR PLUS și PNL) și să mergem cu această majoritate pe care o vor timișorenii și timișenii. Dacă nu, lucrurile pot degenera. Domnule Fritz, nu puteți guverna dacă nu vă împăcați cu PNL”, a spus consilierul local PSD, Radu Țoancă.

În ședința de luni a fost votată și componența unei comisii care să construiască noul regulament de funcționare al CL Timișoara. Cel anterior a expirat înainte să fie updatat de fostul consiliu local. Procedura de lucru pentru această ședință a avut la bază prevederile noului Cod administrativ. Comisia care lucrează la noul regulament are în componență câte două persoane din partea USR PLUS și PNL și câte o persoană de la PSD și Pro România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/