Colegiul Pacienților Timiș, sprijin pentru Spitalul CF din Timișoara. Va fi suplimentat numărul de paturi pentru bolnavii de coronavirus

Paturi de spital, noptiere, saltele noi și birouri au fost donate Spitalului CF din Timișoara, unde se fac pregătiri pentru suplimentarea numărului de paturi, destinate bolnavilor de coronavirus.

Sprijinul a venit de la o firmă privată prin intermediul Colegiului Pacienților Timiș.

„O firmă privată a dorit să ne ajute cu această sponsorizare. Sunt patru paturi complete, cu tot cu noptiere, saltele, pe lângă asta s-au donat birouri, mese pentru zona de așteptare și urmează să mai facem două sau trei geamuri termopan”, a explicat Dorin Rață, președintele Colegiului Pacienților Timiș.

leader board 728 x 90 px

Momentan, pacienții sunt internați în pavilionul din incita Spitalului CF, unde sunt disponibile 25 de paturi.

Conducerea unității sanitare a căutat o variantă prin care să poată fi suplimentat numărul de locuri destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19. Astfel, se renovează spațiul din clădirea fostei Policlinici CFR.

După finalizarea lucrărilor, acesta va fi dotat cu aparatură medicală și mobilier, iar ulterior vor fi luate decizii organizatorice în ceea ce privește managementul pacienților care au contactat SARS-CoV-2.

Este luată în calcul și varianta în care bolnavii să fie mutați în fosta policlinică. Noua clădire pune la dispoziție în jur de 50 de locuri.

Cei care doresc să sprijine unitatea sanitară pot face donații în contul Asociației „Împreună pentru Spitalul Clinic CF Timișoara”.

De asemenea, se pot dona materiale sanitare, de la măști și mănuși până la combinezoane.