Chiar dacă a avut parte de o campanie electorală tumultoasă, în care adversarii politici, apelând la trendul conturilor false pe rețelele de socializare, au încercat să-l denigreze în fața cetățenilor, Nicolae Orăvicean a primit, duminică, 27 septembrie, undă verde pentru a continua proiectele ce țin de îmbunătățirea condițiilor de trai în comuna de pe Valea Carașului, liberalul bifând astfel al doilea mandat la șefia administrației publice locale din Berliște.
„În primul rând, țin să mulțumesc electoratului din comuna Berliște pentru faptul că a avut încredere în mine, atât cu ocazia alegerilor din 2016, cât și în cadrul procesului electoral care tocmai s-a-ncheiat. Cetățenii au văzut că, în cei patru ani, am demarat atâtea proiecte, au văzut multe schimbări în bine. Drept dovadă, anul acesta, prezența la vot a fost mult mai mare decât cea din urmă cu patru ani. Cred că a contat faptul că oamenii și-au dat seama că îmi voi duce la capăt angajamentul pe care l-am făcut în 2016 deoarece pentru asta am venit aici și am făcut atâtea sacrificii. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au prezentat la urne și aici mă refer atât la cei care m-au votat, cât și la cei care au avut o altă opțiune. Poate că au existat, dincolo de opțiunea politică, pe care o respect, manipulări, diversiuni, dezinformări – lucruri care au determinat anumite persoane să voteze în necunoștință de cauză.”, a explicat Nicolae Orăvicean.
Mai mult decât atât, edilul-șef a ținut să scoată în evidență că întotdeauna a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a grăbi materializarea anumitor proiecte, însă, de cele mai multe ori, ducerea la finalitate a celor inițiate nu a depins doar de puterile acestuia, ci și de gradul de implicare al instituțiilor de la nivel județean, național, acolo unde șeful administrației publice locale cărășene speră ca, de acum încolo, totul să poată funcționa la parametri normali, dat fiind faptul că atât puterea de la nivel central, cât și cea de la nivel județean de află în mâinile echipei liberale:
„Am spus-o și o repet: nu întotdeauna am reușit să grăbesc lucrurile pentru că, pe de o parte, există o serie de proceduri și termene în privința proiectelor, iar, pe de altă parte, vorbim despre birocrație și despre lipsa disponibilității instituțiilor județene. Dacă, până nu demult, instituțiile județului lăsau de dorit, sper ca acest lucru să se schimbe de acum încolo. Adică, aceste instituții trebuie să-și schimbe viziunea și abordarea față de interesul județului. Oamenii trebuie să vadă și implicarea lor, nu doar faptul că ei se situează undeva deasupra societății. Nu! Instituțiile trebuie să fie umăr la umăr, cot la cot implicate în tot ceea ce-nseamnă identificarea de soluții în privința problemelor de natură socială, economică etc”.