Liberalii nu-i mai țin spatele lui Cismăneanțu. Îl lasă să-și piardă scaunul de primar!

În ultima vreme, o serie de membri liberali și-au manifestat simpatia față de alte partide. Pentru o parte dintre aceștia filiala județeană a luat măsuri, dar pe alții îi lasă să se autoexcludă.

Conducerea PNL Caraș-Severin a anunțat la cea mai recentă conferință de presă faptul că vicele Consiliului Județean, Ilie Iova, în prezent sub control judiciar, a fost radiat din partid. Aceeași soartă au avut-o și alți membri care nu au respectat disciplina de partid și, public, și-au manifestat simpatia pentru stânga sau alte partide de dreapta.

CITEȘTE ȘI: PE SURSE. Liberalii asistă în tăcere la „sinuciderea” politică a lui Cismăneanțu!

Atunci când a venit vorba despre Eugen Cismăneanțu însă, copreședintele Marcel Vela a precizat că are parte de un altfel de tratament.

„Cismăneanțu nu a fost radiat, pentru că îi mai dăm o șansă. Nu să candideze, pentru că avem candidat”, a declarat copreședintele PNL Caraș-Severin. „Dacă îl radiem sau îl excludem rămâne independent. Dacă pleacă și și-a asumat riscul să treacă la PMP își pierde funcția. În viitorul apropiat, trebuie să își depună candidatura din postura de candidat PMP la Primăria Bocșa și atunci își pierde calitatea de ales”, au explicat liberalii cărășeni.

Într-o situație similară se află și primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, despre care doar se vehiculează faptul că ar candida din partea PSD. Motivul pentru care împotriva sa nu s-a luat nicio măsură însă e că public nu a apărut cu nicio declarație în care să afirme acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Liberalii sunt în block start pentru alegeri. Fără să-i excludă pe primarii traseiști! 

„PNL respectă statutul și toate articolele sale. Să excluzi pe cineva nu este un lucru ușor, avem o tradiție de peste 100 de ani. Oamenii trebuie să își expună punctul de vedere și așa mai departe”, a precizat Ioan Popa, președintele PNL Reșița.