Monopol pe decesul gugulanilor. Afacerile cu morți sunt scandaloase la Caransebeș!

explo 1000x200

Morții nu sunt împărțiți în mod echitabil la Caransebeș! Deși conform legii morga din  spital trebuie administrată de către angajații unității medicale, firma care a deținut contract de închiriere refuză să părăsească spațiul. Asta, în ciuda faptului că a pierdut un proces pe această temă.

Reprezentanții firmei de pompe funebre continuă să folosească spațiul pentru îmbălsămarea și îmbrăcarea persoanelor decedate! Cu privire la acest aspect s-au sesizat și firmele concurente, ai căror reprezentanți spun că au încercat în zadar să dezvolte o afacere similară pentru că nu au acces pe piața din Caransebeș.

Reprezentanții firmelor vorbesc chiar de un monopol dictat de societatea care activează de ani de zile în municipiu, iar acum nu respectă legea și refuză să părăsească spațiul. Mai mult, concurența este atât de acerbă, încât zilnic sunt rupte afișele cu numerele de telefon ale firmelor care efectuează servicii funerare.

Acuzele managerilor se îndreaptă și asupra Serviciului de Urgență. Asta, pentru că personalul medical ar îndruma greșit aparținătorii.

Potrivit directorului medical, Marius Mihăilică, pacientul decedat în spital este transportat de către personalul spitalului la morgă, de unde va fi ridicat de către aparținători în sicriu.

„Cheia de la frigiderul mortuar și de la morgă este disponibilă la Serviciul de Urgențe. Decedatul va fi transportat la morgă doar de către personalul spitalului și fără solicitarea vreunei firme de pompe funebre”, a precizat Mihăilică.

În urma rezilierii contractului de închiriere, conducerea primăriei i-a pus în vedere firmei care a activat până acum la morga spitalului să evacueze spațiul în termen de 30 de zile. După această perioadă, vor fi urmate căile legale de eliberare a spațiului.

banner 970 x 250