La 15 secunde de Rio! Liliana Danci – record personal la Maratonul de la Viena! (VIDEO)

explo 1000x200

Atleta caransebeșeancă Liliana Danci, legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a participat duminică, 10 aprilie, la Maratonul de la Viena, unde țintea obținerea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sportiva antrenată de Cristian Dragomir a fost foarte aproape de îndeplinirea obiectivului, dar a depășit baremul cu 15 secunde. Pe ultima parte a traseului, când încă era în grafic, atleta s-a confruntat cu un adversar greu de controlat, un vânt puternic care a încetinit-o în cursă. Liliana Danci a trecut linia de sosire după două ore, 45 de minute și 15 secunde, realizând un record personal în proba de maraton, dar deocamdată fără baremul pentru Rio de Janeiro.
Atleta care s-a pregătit ani de zile la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș le mulțumește tuturor colegilor, antrenorilor și prietenilor pentru susținere și spune că încă nu și-a luat gândul de la competiția supremă din vara acestui an. Progresul este vizibil, iar după rezultatul din Maratonul de la Viena, Lili Danci a prins și mai mare încredere în forțele proprii.

„Sunt fericită că mi-am făcut record personal, aceasta este partea bună a cursei și știu că pot mai mult. Dar vântul m-a deranjat astăzi foarte tare, mă muta dintr-un loc în altul. Tot timpul mă gândesc la Jocurile Olimpice, la fiecare antrenament îmi stă gândul acolo. Dar Rio îmi doresc mai mult, pentru că este anul acesta. Nu pot să mă decid acum împreună cu antrenorul meu Cristian Dragomir la ce maraton voi mai alerga, pentru că este imediat după acest maraton de la Viena. Dar avem în plan un maraton unde să încerc să obțin baremul pentru Jocurile Olimpice”, ne-a declarat Liliana Danci, după cursa de la Viena.

„A fost o cursă mai grea decât ne-am așteptat noi, pentru că a fost foarte frig și a bătut vântul extraordinar de puternic, între 5 și 10 metri pe secundă. Deci foarte, foarte tare. În special pe malurile Dunării. Traseul nu este unul foarte ușor, dar este un traseu plăcut ochilor, dar vântul i-a pus probleme sportivei noastre. Eu sunt foarte mulțumit de rezultat, pentru că în condițiile astea este practic o alergătoare de top mondial, că două ore, 45 de minute și 15 secunde nu poate să alerge oricine”, ne-a declarat antrenorul Cristian Dragomir, prezent de asemenea la Viena, unde a făcut deplasarea și directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fîc.

Urmăriți mai jos câteva imagini cu Liliana Danci în timpul cursei și declarațiile în exclusivitate pentru Express de Banat ale sportivei și ale antrenorului Cristian Dragomir.

Liliana Danci va reveni luni la Caransebeș, unde își va continua pregătirea cu același gând: prezența la Jocurile Olimpice!

banner 970 x 250