PE SURSE. Liberalii asistă în tăcere la „sinuciderea” politică a lui Cismăneanțu!

Primarul orașului Bocșa a luat decizia, zilele trecute, de a candida la alegerile locale din 5 iunie sub sigla Mișcării Populare. Înainte de a anunța public acest lucru însă, potrivit surselor oficiale din PNL, Eugen Cismăneanțu a fost invalidat ca și candidat al Partidului Național Liberal la cea mai înaltă funcție a executivului local.

Acest lucru se întâmpla cu o săptămână înainte! Astfel că atunci când edilul-șef a anunțat din sala de ședințe a primăriei că i se va alătura lui Băsescu, știa că deciziile politice din PNL nu sunt în favoarea sa.

Prin urmare, în momentul de față, liberalii nu au încă un alt candidat care să intre în cursă împotriva lui Cismăneanțu, iar apele din organizația locală a PNL Bocșa nu sunt tocmai liniștite. Este de notorietate faptul că spiritele sunt extrem de încordate, mai ales în urma scandalului dintre edilul-șef și Constantin Borozan, pe care Cismăneanțu l-a schimbat din funcția de viceprimar în cea mai recentă ședință a Consiliului Local.

Pe lângă faptul că nu mai este candidat al liberalilor la Primăria Bocșa, edilul-șef nu mai ocupă nici funcția de președinte al organizației locale.

Liderii liberali se abțin de la comentarii pe această temă, însă, cel mai probabil, urmăresc cu interes fabuloasa decădere politică a primarului, care a debutat odată cu decizia de a se înscrie în partidul lui Traian Băsescu, lider întâmpinat cu huiduieli la Bocșa. În plus, atunci când se va înscrie oficial în Partidul Mișcarea Populară, Eugen Cismăneanțu își va pierde postul de primar, potrivit legii.

În altă ordine de idei, organizația MP Bocșa a mai câștigat un membru, deși nu marcant: pe soția consilierului municipal al PNL Reșița, Remus Marta, care și acesta a demisionat și a renunțat la calitatea de membru liberal, deși a fost confirmat de conducerea partidului pe lista de candidați pentru Consiliul Județean.

Prin urmare, problema este că incertitudinile și neînțelegerile politice afectează orașul Bocșa și din punct de vedere administrativ. Aceasta însă nu ar fi o premieră pentru Caraș-Severin. În momentul de față, alte 11 administrații locale sunt fără primari, după ce Instituția Prefectului a emis fie ordine de suspendare a mandatului, fie de încetare a acestora, în funcție de situație.

Rămâne de văzut ce surprize ne mai rezervă clasa politică până la alegeri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/