CSM Școlar Reșița face spectacol în Valea Domanului

În prologul etapei a 17-a a Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal, liderul CSM Școlar Reșița a obținut o victorie categorică în Valea Domanului, 7-1 cu Agmonia Zăvoi, o echipă incomodă, dar care nu a putut face față elevilor lui Leontin Doană.

CSM Școlar Reșița a obținut a doua victorie consecutivă din retur și s-a distanțat temporar în clasament de Voința Lupac, care a stat în această rundă. Reșițenii au dus repede mingea în careul oaspeților și în minutul 2 golgheterul Răzvan Costachi deschidea scorul. Nu au trecut decât două minute și o greșeală în defensiva gazdelor l-a pus în poziție de finalizare pe Damian, care a restabilit egalitatea. Supărat, antrenorul Leontin Doană l-a trimis la încălzire pe Dragoș Țoțu și în minutul 9 l-a introdus în teren în locul lui Milorad Banac, considerat vinovat la golul primit de reșițeni. În același minut, Flavius Costescu și-a dus echipa în avantaj și tot el a transformat penalty-ul primit de CSM Școlar în minutul 33. Ocazii de gol a avut și căpitanul echipei, Laurențiu Breșneni, care se demarca cu mare ușurință în careul advers, punându-i pe picior greșit de fiecare dată pe oaspeții de la Zăvoi. Prima repriză s-a încheiat cu „transversala” lui Răzvan Costachi, după un șut din apropierea careului de 16 metri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663467613424″]

Recitalul rosso-nerilor a continuat după pauză, cu alte patru goluri în poarta Agmoniei Zăvoi. În minutul 57, Casian Doană prinde un șut de excepție și ridică scorul la 4-1, după care gazdele trec prin mari emoții, autorul primului gol, Răzvan Costachi, părăsind terenul accidentat. Ultimele trei goluri au fost marcate de cei mai tineri jucători din lotul „școlarilor”, Alexandru Curelea (min. 79), Alexandru Coviț (min. 81) și Bogdan Szijj (min. 83), două dintre ele după incursiuni ale lui Alin Liuba. În poartă, cu excepția fazei din care a încasat singurul gol, Daniel Petruț nu a avut emoții, iar în câmp colegii săi au dominat tactic. La final, jucătorii au sărbătorit împreună cu suporterii acest succes categoric, care le-a adus alte trei puncte importante în lupta pentru câștigarea campionatului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665752501796″]

CSM Școlar: Petruț, B. Szijj, Banac (min. 9, Țoțu), Covăsală, Negrei, Costescu, Breșneni, Costachi (min. 65, A. Coviț), Liuba, C, Doană (min. 65, Bloju), V. Marcu (min. 41, Curelea). Rezerve neutilizate: Domăneanț, Ciucur. Antrenor: Leontin Doană.

Agmonia Zăvoi: Iacov, Gordin (min. 58, Constantin), Barboni (min. 83, Iacov), Fodor, Lunguți, Radu, I. Slidak, Bondoc (min. 78, A. Slidak), Damian, Pătruică (min. 88, Tănasă), Pîrvucică. Rezerve neutilizate: Borca, Gabor. Antrenor: Otto Reitmayer.

Arbitri: Roberto Svatsinka (Reșița), Florin Schinteie (Moldova Nouă), Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă). Observator: Antonie Burtea (Reșița).

Celelalte meciuri ale etapei a 17-a

Sâmbătă, 12 martie, ora 12:00
A.S. Oraviţa – Metalul Bocşa
F.C. Caransebeș 1913 II – AD Mediam Mehadia
Muncitorul Reşiţa – Rapid Buchin

Duminică, 13 martie
Minerul Anina – A.S. Berzasca (ora 12:00)
C.S. Moldova Nouă – A.C.S. Nera Bozovici (ora 12:00)
Hidrocon Marga – C.S. Negrea Reşiţa (ora 14:00)