Prea politicoși cu Bătrâna Doamnă. Un meci Reșița – Arad nu mai e ce-a fost odată

Metalul Reșița a pierdut și al treilea meci oficial disputat în acest an, 0-1, cu UTA Bătrâna Doamnă, în etapa a 22-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a. Rosso-nerii au înscris totuși, dar în propria poartă, și au reușit contraperformanța de a nu avea niciun șut pe spațiul porții adverse.

Meciul disputat sâmbătă în Valea Domanului a fost departe de clasicele întâlniri fotbalistice dintre Reșița și Arad, care umpleau stadioanele celor două orașe vestice. Dacă Metalul nu a avut niciun șut pe poartă, ba mai mult, le-a dat posibilitatea oaspeților să plece cu toate cele trei puncte după autogolul lui Elhad Naziri, din minutul 9, nici arădenii nu au avut un joc convingător astăzi. Încurajată de un număr consistent de suporteri, care au dominat fondul sonor în Valea Domanului, pe un stadion dezolant de gol, UTA a fost la timonă și a avut principalele ocazii ale meciului. Portarul Ivan Lucic s-a remarcat cu două intervenții salvatoare în repriza secundă, iar în prelungirile partidei a avut șansă la lobul lui Curtuiuș, scăpat singur cu goalkeeperul reșițean, mingea trecând pe lângă poartă. În finalul meciului, Anghel a prins primul și singurul șut mai serios al Reșiței la poarta echipei arădene.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665662152601″]

„Noi pregătim jocul în funcție de adversar. Dacă am avut o deplasare lungă la Târgoviște și rezultatul nu doresc să mi-l mai amintesc, cu toate că am avut un joc bun, dar am pierdut pe greșeli individuale, astăzi am pregătit jocul de așa manieră încât să eliminăm greșelile care au fost și să surprindem adversarul prin câteva lucruri organizatorice bune. Ceea ce s-a și văzut mai ales în a doua repriză, echipa a prins mai multă încredere și a început să joace mai bine. Acum nu contest faptul că scorul putea să fie altul. Noi, dacă am fi avut mai mult curaj, probabil că am fi egalat. Dar, asta este, vedeți că de la joc la joc echipa începe să joace mai bine și sper ca în câteva etape să nu mai ieșim cu capul plecat. Majoritatea echipelor joacă de doi-trei ani împreună, știți foarte bine când au venit acești copii la Reșița. Le dăm o șansă, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Trebuie să avem răbdare din punctul de vedere al omogenizării și al încrederii în ei, pentru că ei au jucat la Liga a III-a, doar câțiva au jucat la Liga a II-a. Și toți sunt tineri. Dacă ar fi să luăm echipa UTA de astăzi, e un semn de întrebare. De ce la Reșița a putut să dea numai un gol și ăla autogol? Consider că este o creștere în jocul echipei noastre. Și la Târgoviște am jucat destul de bine în primele minute”, a spus Carol Gurgu, antrenorul echipei Metalul Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665233372800″]

Metalul: Lucic – Julei, Elhad, Makinde, I. Vlad – Al. Costea (min. 60, Anghel) – Kis, Jamali, Buzdugan, Chira (min. 79, Ponoran) – Vitorovic (min. 73, Botezatu). Rezerve neutilizate: David, Pitulice, I. Crăciun, Kopre. Antrenor: Carol Gurgu.