Liberalii sunt în block start pentru alegeri. Fără să-i excludă pe primarii traseiști!

untitled design set 970x90 px

Toate cele 77 de organizații locale sunt pregătite să intre în etapa campaniei electorale, PNL alegând să meargă pe varianta prezentării proiectelor, și nu a atacului la persoană. În același timp, una dintre deciziile importante luate la nivel de județ a fost de radiere a unor membri care și-au manifestat simpatia față de alte partide.

„Am încheiat propunerile pentru toate cele 77 de organizații locale. Acolo unde avem primari în funcție mergem cu ei, acolo unde au plecat, în speță la Fîrliug, Sichevița și Constantin Daicoviciu, avem candidați noi. Avem chiar două femei candidat la funcția de primar, care vor intra pentru prima dată în bătălia electorală. Ne propunem să câștigăm alegerile în cât mai multe organizații locale, fără să avem un target exact. Săptămâna viitoare vom încheia strângerea de semnături, iar de abia apoi vom stabili unul”, a declarat astăzi copreședintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Acesta este de părere că pentru anumite comune și chiar orașe, cum ar fi Moldova Nouă sau Oțelu Roșu, partidul are candidați extrem de buni, însă eforturile trebuie să fie mari în campanie pentru că luptă contra unor politicieni care timp de patru ani au fost primari în funcție. „Cu eforturi însă, putem câștiga. Lupta nu va fi ușoară. Unii candidați au șanse mai mari sau mai mici. Ne dorim o campanie electorală curată, să vorbim despre candidați și proiectele lor, nu despre ceilalți candidați”, a precizat Vela.

În ceea ce privește Consiliul Județean, lista va fi deschisă de cei doi copreședinți, Marcel Vela aflându-se pe poziția întâi, urmat de Valeria Schelean și Jaro Marșalic.

Radieri pe bandă rulantă

Dincolo de targetul de a se axa pe proiecte veridice, de promovare și stimulare directă a economiei și turismului din județ, liberalii s-au confruntat în ultima perioadă cu o serie de decizii ale unor membri cu funcții de a părăsi partidul. În cazul unora dintre aceștia s-a luat deja decizia radierii, dar care diferă de excludere. Mai exact, prin radiere se constată că membrii respectivi nu mai fac parte din PNL, după ce public și-au manifestat dorința de a se afilia altor partide. În cazul excluderii este nevoie de vot.

Pe lângă Ilie Iova, vicepreședinte al CJ CS, radiați au mai fost Marian Bocșan, actual candidat al PSRO la Bocșa, Ilie Buzescu, candidat din partea Mișcării Populare, și viceprimarul Cristinel Răduț din Constantin Daicoviciu.

În cazul edilului-șef de la Bocșa și Constantin Daicoviciu, discuțiile se poartă în alt ton, însă Express de Banat va reveni cu un material detaliat pe această temă.

Rămâi alături de noi pentru alte amănunte! 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/