Liberala Andreea Ignat, mesaj dur adresat primarului Prăsnescu: „Lăsaţi piatra şi nisipul! Aţi avut 20 de ani la dispoziţie să convingeţi oamenii!”

Deși convinsă că oamenii din comuna Cărbunari au avut suficient timp la dispoziție să vadă ce anume le-a adus bun administrația Prăsnescu, totuși contracandidatul primarului în exercițiu, liberala Andreea Ignat, spune că are o temere vizavi de șansele sale de câștig din data de 27 septembrie, temere dată de cadourile pe care adversarul său obișnuiește să le-mpartă cetățenilor, înainte de a-i chema la vot.

„Unii mă susțin în mod oficial, alții – neoficial. De ce neoficial? Teama este primul motiv și al doilea motiv sunt cadourile care se practică acum în perioada electorală. Le atrag atenția, și domnului primar, și celor care primesc aceste cadouri, că nu mai merge! Domnilor, cu o mașină de piatră și cu o mașină de nisip sau cu una de lemne să vă convingă să îl votați încă patru ani, nu mai merge! Domnule primar, lăsați piatra și lăsați nisipul! Aţi avut 20 de ani la dispoziție să convingeți oamenii! Nouă, localnicilor, ne-ați cam demonstrat ce puteți sau ce nu puteți. Realizările dumneavoastră, pe plan personal, le-am văzut în 20 de ani, iar pe cele în plan profesional, adică realizările pe care trebuia să le înfăptuiți pentru Primărie, au lăsat de dorit”, a explicat Andreea Ignat.

În ciuda faptului că nu știe cu exactitate dacă atențiile distribuite electoratului sunt achiziționate din bani publici sau din buzunarul propriu al adversarului său, liberala Ignat i-a transmis primarului Gheorghe Prăsnescu că această practică denotă nu doar lipsă de fair-play, ci reprezintă o ilegalitate:

„Nu aș putea să vă spun cu exactitate dacă aceste cadouri sunt cumpărate cu bani din bugetul local sau cu bani din buzunarul primarului, dar atrag atenția că aceste lucruri sunt ilegale. Ca atare, să țină cont de ceea ce spun acum, atât alegătorii, cât și cei care fac cadouri electorale, începând de la primar până la cei care apelează la această practică în numele primarului: se știu toate aceste lucruri, să nu credeți că nu vă văd, să nu credeți că autoritățile nu vad!”.

(E).