Felix Borcean: Nu mi s-a părut moral să mă glorific pe bani publici! Mentorul liberal a făcut-o la stadiu de capodoperă!

Acțiunile de Crăciun din Caransebeș, făcute în spiritul Crăciunului și/sau mai mult sau mai puțin în scop electoral, au generat un adevărat scandal între consilierul local PNL Andra Pleșa și primarul (încă) liberal Felix Borcean!

Scânteia conflictului a fost aprinsă de edilul-șef, acesta atingându-i pe politicienii gugulani care s-au întrecut în organizarea de acțiuni în preajma sărbătorilor de iarnă, acțiuni în cadrul cărora au împărțit cadouri sau au oferit sprijin sub diferite forme unor familii nevoiașe. Deși i-a atins pe mai mulți, cel mai mult au durut-o cuvintele primarului pe Andra Pleșa. Tânăra liberală a organizat un spectacol grandios pentru copii în centrul orașului și l-a adus pe Moș Crăciun pentru fiecare dintre cei prezenți. Felicitările semnate de Andra Pleșa din cutiile poștale ale caransebeșenilor au fost încă un motiv pentru Felix Borcean să pună totul pe seama intens vehiculatei candidaturi a tinerei pentru Primăria Caransebeș. Aceasta a reacționat dur spunând despre Felix Borcean că n-a înțeles în cei aproape patru ani de mandat că Primăria nu înseamnă doar funcție și statut, ci implicare, muncă și devotament pentru fiecare cetățean. Totodată a arătat că acțiunile de suflet sunt un obicei pentru ea și în niciun caz nu ar trebui căutate în spatele inițiativelor sale scopuri și interese politice. Schimbul de replici a continuat, primarul Borcean detaliind ceea ce a spus inițial în doar câteva cuvinte, neavând intenția să facă mare vâlvă în Ajunul Crăciunului. 

„Despre cheltuirea banilor publici în scopuri electorale vă las să luați lecții de la colegul de partid, casă, etc, cel care a dus acest obicei la stadiul de capodoperă. Cum bine știți, din 2016 am sistat trimiterea de felicitări, de Paște și de Crăciun, tocmai pentru că nu mi se părea moral să cheltuim cca 30.000 de lei/sărbătoare, pentru a mă glorifica pe bani publici. Un calcul scurt, 30.000×2×4 ani =240.000 de lei economisiți, folosiți pentru altceva, util. Acum, înmulțiți suma aceasta cu 3 (mandate)!”, i-a transmis Borcean Andrei Pleșa. 

Pentru a pune punct oricărei discuții legate de campania electorală și pentru că e absolut sigur că în spatele Andrei Pleșa e Marcel Vela, Borcean a mutat discuția înspre președintele PNL Caraș-Severin. „Eu îi propun mentorului liberal, senator și ministru, să întocmească o propunere legislativă conform căreia, primarul în funcție și partidul din care face parte să nu mai aibă voie să facă campanie electorală pentru că au avut timp 4 ani să dovedească de ce sunt în stare”, a mai spus Borcean.