„Au fost mulți care mi-au reproșat! Nu știu dacă voi candida pentru șefia PSD Caraș-Severin!”

Luminița Jivan ar putea avea candidat puternic pentru șefia filialei județene PSD Caraș-Severin în cazul în care congresul partidului va genera alegeri în teritoriu. 

Silviu Hurduzeu nu s-a mai înscris în lupta pentru funcția de președinte PSD Caraș-Severin în primăvara anului trecut, așa cum se preconiza, astfel că Luminița Jivan a preluat conducerea organizației fără niciun fel de emoție. De atunci s-au schimbat însă foarte multe pentru PSD, iar cei mai importanți susținători ai Luminiței Jivan au ieșit din prim-plan, Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu sau Viorica Dăncilă. Șefa PSD Caraș-Severin are în continuare susținerea grosului filialei, însă câțiva dintre cei care i-au fost foarte aproape imediat după ce a preluat puterea în filială s-au îndepărtat și chiar au criticat-o public în ultima vreme. Congresul pentru alegerea președintelui PSD la nivel național ar putea duce la alegeri și în teritoriu, în calcule putând intra de data asta cu alte șanse și Silviu Hurduzeu. Deși destui dintre primarii PSD s-au plâns că președintele Consiliului Județean n-a fost ce și-ar fi dorit ei. 

„Nu știu dacă vor fi alegeri sau nu vor fi, am încercat în această perioadă să mă axez pe componenta administrativă. Au fost mulți care mi-au reproșat acest lucru. Eu, totuși, consider că am făcut bine. Nu știu dacă vor fi alegeri, dacă voi candida sau nu, până la urmă nu este o decizie pe care să o iau singur. Ceea ce îmi doresc este să se liniștească lucrurile în organizația județeană”, a precizat Silviu Hurduzeu, făcând referire la tensiunile generate de excluderile din partid a cinci membri, patru consilieri județeni și vicepreședintele Flavius Nedelcea.

Hurduzeu a vorbit și despre momentul delicat prin care trece filiala PSD Caraș-Severin prilejuit de dosarul DNA în care sunt inculpați doi social-democrați, iar președintele Luminița Jivan a răspuns întrebărilor procurorilor în calitate de martor. „Nu am în acest moment o imagine exactă, dar evident că vor fi pagube din acest punct de vedere în procentele pe care partidul le are. Sper să își rezolve problemele și să revină în partid. Am văzut că Mirel Pascu și-a dat demisia din funcțiile de conducere până la finalizarea dosarului. Sunt împreună cu ei de mulți ani, cu Mirel Pascu, din 2001 cred că, cu Ionuț Chisăliță, cu Luminița Jivan, mai târziu”, a mai spus Hurduzeu.