Un nou început pentru Timiș alături de Cristian Moș și USR PLUS la Consiliul Județean

Dacă și în mediul privat am petrece câte 3 ani doar mutând niște hârtii dintr-un departament în altul, am fi cu toții o țară de șomeri. Dacă toate firmele private care plătesc taxe statului român ar petrece 90% din timp găsind scuze și vinovați externi pentru toate proiectele blocate, vă imaginați că nu ar mai produce nimeni absolut nimic.

Cu toate astea, oamenii politici cu experiență exact așa ne tratează de 30 de ani. Conduc țara, și în cazul nostru Timișul, după niște politici falimentare pe termen lung. Știam acest lucru, dar l-am acceptat din lipsă de alternative.

Cristian Moș este altfel, la fel cum este întreaga as echipă din USR PLUS. El nu e un politician de carieră, ci un lider de echipă la o companie care produce echipamente medicale. Rolul său este să formeze și să conducă echipe. Și o face bine. 

Cristian Moș este inginer și are o experiență de peste 14 ani ani în domeniul privat. Ultimii opt i-a petrecut într-o companie internațională, fiind liderul unei echipe care se ocupă cu proiectarea de aparatură medicală. 

Cum își propune el să facă tranziția de la incompetență la performanță în Consiliul Județean? Răspunsul este simplu: prin transparență, transparență și din nou, transparență.

Transparența obligă orice funcționar sau politician să fie mult mai conștiincios în legătură cu felul în care își face treaba. După ce implementăm un sistem digital de comunicare cu publicul, atunci nicio administrație viitoare nu va mai putea să ascundă informații esențiale despre banii publici (fără costuri electorale uriașe).

Puterea este în mâinile votanților, de aceea e crucial ca aceștia să fie cât mai bine informați.

Consiliul Județean trebuie să fie o echipă. O echipă mare care lucrează spre un scop comun. Asta înseamnă că s-au terminat vremurile în care 2-3 oameni anonimi fac 80% din muncă, iar toate meritele și le alocă niște oameni politici mărunți.

Pentru o administrație publică sănătoasă, este vital să răsplătim performanța, iar cel mai bun mod pentru a face asta este să lăsăm cetățenii, presa și adversarii politici să ne supravegheze.

În același timp, când o persoană sau un departament nu-și vor face treaba, acest lucru va fi public și transparent. Problemele nu vor mai putea fi măturate sub preș.

Cu echipa potrivită și cu societatea în spate, acest lucru poate deveni realitate.

(E)

(Comandat de USR, publicat de NATCOM PRESS SRL, cod mandatar financiar 21200251)