Legea încurajează faptele de corupţie?!

Deşi a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare condiționată şi instanţa a considerat de cuviinţă să nu îşi mai exercite funcţia de primar, Pavel Verindeanu este acuzat că ar tulbura apele în Primăria Prigor. Acest lucru este posibil întrucât condamnarea sa nu este definitivă. 

Potrivit unui mail transmis pe adresa redacției,contact@expressdebanat.ro, Pavel Verindeanu îşi vede în continuare de funcţia publică până la pronunţarea sentinţei definitive, lucru care i-ar tulbura pe locuitorii din comuna Prigor.

Cu uluire am aflat că în ziua de 10 ianuarie 2014 Pavel Verindeanu a intrat în clădirea Primăriei Prigor şi a pretins că este «primar in funcţie». Am înţeles că domnul Verindeanu a căutat să inducă în eroare prezentând anume «adeverinţe» neautorizate. Este posibil ca acest  act să fie rezultatul unei tulburări mentale, dar este iarăşi posibil, date fiind antecedentele, ca Pavel Verindeanu să își continue activitatea în afara legii”, se arată în mailul primit pe adresa redacției.

CITEŞTE ŞI: Verindeanu a recunoscut că a luat mită! Vezi aici ce pedeapsă a primit!

Potrivit aceleiași sesizări, unii dintre localnici se declară confuzi, dar și surprinși, întrucât după ce edilul-șef a fost prins în flagrant, acum mai are tupeul să le dea oamenilor lecții de moralitate în exercitarea funcției sale.

Cu efect, doar sentințele definitive

Conducerea Instituției Prefectului Caraş-Severin susține faptul că nu poate trece la suspendarea din funcție a edilului-șef, cel puțin deocamdată. Asta pentru că Legea trebuie respectată.

CITEŞTE ŞI:Primarul Verindeanu a plâns în sala de judecată

Prefectura a emis un ordin de suspendare a mandatului în perioada cât acesta a fost în arest preventiv. Până la o decizie definitivă a instanţei nu putem face nimic împotriva lui. Suspendarea a fost limitată doar pe acea perioadă şi, cum nu mai este valabilă,  acel ordin şi-a încetat activitatea. Dacă el merge în continuare la primărie nu e treaba mea, nu pot spune eu că a greşit sau nu. În momentul în care el iese din arest preventiv nu mă anunţă nimeni. Să nu se înţeleagă că Prefectura îl trimite sau nu la serviciu. Potrivit acestuia, un ordin de încetare a mandatului nu poate fi dat decât în urma unei decizii definitive a instanţei. Până în acest moment nu mi s-a comunicat o decizie definitivă”, a declarat Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Trimis în judecată pentru luare de mită!

Reporterii Express de Banat au încercat să îl contacteze pe primarul Verindeanu pentru a comenta acuzele care i se aduc pe mailul redacției, însă acesta a fost de negăsit în această dimineață. Reamintim că edilul-șef a fost pus sub acuzare în toamna anului trecut pentru luare de mită și trafic de influență.

CITEŞTE ŞI: Primarul prins cu şpagă: „A fost o înscenare!”