Primarul Verindeanu a plâns în sala de judecată

Arestat preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Pavel Verindeanu, primarul comunei Prigor, a solicitat să fie fie eliberat condiţionat.

Tribunalul Caraş-Severin a analizat astăzi cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de edilul-şef al comunei cărăşene. Apărarea lui Verindeanu s-a bazat şi de această dată pe faptul că acesta ar fi fost victima unei provocări excesive venite din partea investigatorului sub acoperire. Mai mult, au fost invocate şi problemele medicale de care ar suferi acesta. Cu lacrimi în ochi, Verindeanu a rugat preşedintele de şedinţă să-l pună în libertate. “Vă rog să fiu cercetat în libertate. Nu am făcut rău la nimeni, îi puteţi întreba pe toţi consilierii locali”, a spus primarul din boxa acuzaţilor.

În replică, procurorul a cerut respingerea cererii de liberare provizorie sub control judiciar susţinând că un edil trebuie să dea dovadă de corectitudine şi onestitate, lucruri care nu sunt valabile şi în cazul primarului Verindeanu. Reprezentantul Ministerului public a mai spus că i-ar fi plăcut ca flagrantul să fie un eşec, în sensul refuzării şpăgii de către primar, dar nu s-a întâmplat deloc aşa şi atunci se impune menţinerea lui în arest preventiv. “Tribunalul Caraş-Severin respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul VERINDEANU PAVEL, cercetat sub aspectul existenţei unor probe şi indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi de trafic de influenţă”, se precizează în hotărârea instanţei. Primarul Verindeanu are posibilitatea de a declara recurs.

 

CITEŞTE ŞI: Primarul prins cu o şpagă de 2.000 de euro dă vina pe investigatorul sub acoperire: „A fost o înscenare!”

VIDEO: Primarul prins în flagrant cu 2.000 de euro nu a primit mită, ci sponsorizare! Vezi aici ce a hotărât instanţa!

Turismul se „dezvoltă” cu șpagă în Caraș-Severin!

FLAGRANT. Primarul comunei Prigor, prins cu o şpagă de 2.000 de euro!

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Asta cu “plansul” este buna de tot.Oare tot cu lkacrimi in ochi a fost Pavel Verindeanu cand a amenintat un preot eminent din Almaj(preot care se opunea instrainarilor din bun obstesc) deci cand Pavel Verindeanu l-a amenintat ,’ o sa iti tai c…)?Ulciorul nu merge la apa de multe ori;dupa fapta si rasplata.