Primarul Prigorului, prins cu o şpagă de 2.000 de euro!

Pavel Verindeanu a fost săltat de lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, procurorul de caz urmând să decidă dacă edilul va fi reţinut pentru 24 de ore şi, eventual, propus pentru arestare preventivă.

UPDATE, ora 20.00

Pavel Verindeanu a ajuns în urmă cu câteva momente la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, faţă de acesta fiind începută urmărirea penală pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită. „Se reţine în sarcina acestuia că, în cursul zilei de 31.10.2013, a primit de la o persoană 2.000 euro dintr-un total de 4.500 euro, sumă pretinsă anterior, pentru concesionarea unui teren într-o zonă turistică situată pe raza localităţii, în vederea amenajării unui parc de vacanţă. Faţă de învinuit urmează să fie luată măsura preventivă a reţinerii pe timp de 24 ore”, se precizeazăm într-un comunicat al Parchetului. Procurorii au mai audiat trei persoane, în calitate de martori. Este vorba de un referent în cadrul Primăriei Prigor, pădurarul care are grijă de terenurile comunei şi un om de afaceri.

Intrat în atenţia celor de la Direcţia Generală Anticorupţie după ce au apărut indicii cu privire la modul în care sunt concesionate anumite terenuri în zona Semenic, Verindeanu a fost prins astăzi în flagrant. Primarul Prigorului ar fi cerut şpagă pentru a concesiona în termeni avantajoşi un teren pe Semenic. Pretenţiile sale nu sunt mari, mai puţin de zece procente din valoarea totală a contractului. În urma unui denunţ, a fost săltat după ce a încasat prima tranşă a şpăgii, mai exact, 2.000 de euro.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!

 

foto: Caon

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Un pestisor , poporul ii vrea pe pestii mai mari la bulau , dar sa le fie confiscate si averile , care se pot dovedii ca au fost illegal dobandite ! 😉

  2. Alexandru Nemoianu says:

    Cu lumanarea sia- cautat-o.Cred ca pentru o vreme s-a cam terminat cu “concesionarile”.Dar “marele joc” abea incepe.”Baietii” astia sunt ca sobolanii,se mananca unul pe altul.Cred ca incepe vanatoarea in ierarhie inversa,de jos in sus.Nu cred ca va trece multa vreme si vom afla ca a fost saltat “baronul”.