SENTINŢĂ. Dealerul din Caransebeş, condamnat definitiv!

Marian Găină, considerat unul din principalii furnizori de ecstasy şi cannabis pentru cluburile scumpe din Timişoara, şi-a susţinut nevinovăţia şi în faţa instanţei supreme, dar fără niciun rezultat.

Comprimatele de tip ecstasy imprimate ce purtau logourile unor branduri foarte cunoscute, cum ar fi „Apple”, „Louis Vuitton”, „Motorola” sau „Rolex”, care ajungeau în cluburile timişorene, în special în Zambara, l-au trimis în spatele gratiilor pe caransebeşeanul Marian Găină. Acesta a susţinut pe toată durata procesului că este nevinovat, sfidând inteligenţa procurorilor şi magistraţilor atunci când a pretins că drogurile la care făcea referire în convorbirile interceptate erau de fapt zahăr, dulciuri şi haine pe care voia să le achiziţioneze din Olanda pentru a le valorifica în România.

Găină a fost găsit vinovat de Tribunalul Timiş şi condamnat la cinci ani de puşcărie. Curtea de Apel Timişoara şi, mai nou, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au soluţionat căile de atac ale traficantului de droguri, au menţinut prima sentinţă, astfel că inculpatul va sta cinci ani în penitenciar. Găină a efectuat deja o bună parte din pedeapsă, deoarece din cei cinci ani va fi dedusă perioada petrecută în arest preventiv, de la 28 martie 2012 la 14 octombrie 2013.