UPDATE: Contrabandistul sârb şi polițistul acuzat de corupție rămân în arest

Sârbul Dejan Draskic, acuzat de contrabandă, şi poliţistul de frontieră Rija Grigoraş Tămaş au primit mandate de arestare preventivă, emise de Judecătoria Oraviţa, dar astăzi le cer magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin să îi pună în libertate.  

UPDATE 16.00 – Judecătorii cărășeni au decis să îi mai țină la arest pe contrabandistul sârb și pe polițist încă 25 de zile.

contrabandist sarb

Sârbul a fost prins în flagrant cu microbuzul plin de ţigări

UPDATE 14.50 – Acțiunea procurorilor anticorupție din 2011 pare să nu îi fi speriat pe polițiștii și vameșii de la Naidăș! Cel puțin, asta încearcă să demonstreze acum oamenii legii, iar probele pe care le au la dosar nu sunt deloc de ignorat. Potrivit Încheierii făcute de Judecătoria Oravița, pericolul faptelor imputate celor doi este deosebit, întrucât valoarea prejudiciului adus bugetului de stat se ridică la 900.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în fapt, s-a reţinut că, sâmbătă, în jurul orelor 04,00, organele de poliţie l-au surprins în flagrant pe cetăţeanul sârb, în timp ce deţinea în afara antrepozitului fiscal cantitatea de 1.660.000 ţigarete mărcile Marble, Pall Mall şi Monte, nemarcate sau marcate cu timbru de Republica Serbia, provenite din contrabandă.

,,Inculpatul transporta ţigările cu ajutorul autoutilitarei marca Iveco Turbo Daily, care avea aplicate numerele false de înmatriculare din Republica Serbia, deplasarea fiind efectuată pe DN 57 şi drumurile publice din localitatea Oraviţa, până pe strada C., în apropierea locuinţei inculpatului T.R.G.”, se arată în documente oficiale.

1000x100 resita 02

Mai mult, organele de poliţie au stabilit faptul că polițistul Tămaș asigura în calitate de antemergător transportul de ţigări, cu ajutorul unei mașini Ford. După oprirea autoutilitarei pe strada C., în apropierea locuinţei polițistului, acesta s-a deplasat la organele de poliţie încercând să le determine să permită continuarea deplasării transportului ţigărilor de contrabandă, precum şi să determine implicarea acestora în activitatea infracţională.

Ce acuze li se aduc?
Atât cetățeanul sârb, cât și polițistul au negat că s-ar fi întâmplat așa ceva și și-au susținut nevinovăția în fața instanței, însă, în ciuda acestui fapt, au fost arestați preventiv. În plus, anchetatorii au demontat toate afirmațiile acestora, ceea ce i-a și convins pe judecători să îi țină după gratii. Cei doi își încearcă norocul astăzi, la Tribunalul Caraș-Severin, ai cărui magistrați vor trebui să decidă dacă îi lasă liberi sau dacă le mențin starea de arest preventiv.

Contrabandistul sârb este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere auto cu numere false de înmatriculare, contrabandă în formă calificată şi evaziune fiscală, pe când polițistul este cercetat pentru complicitate la contrabandă în formă calificată şi complicitate la evaziune fiscală.

Rămâi cu Express de Banat! Revenim cu amănunte!