Legea haosului a guvernat la Prigor!

Până și inspectorii Curții de Conturi au fost uimiți când au constatat că în cadrul executivului din comună fiecare angajat face ce vrea și, mai mult decât atât, încasează cetățenilor ce venit vrea. Ca urmare, aceștia doresc să restabilească ordinea.

Cuvântul „disciplină a fost inexistent pe tot parcursul anului trecut în instituția condusă de primarul condamnat pentru luare de mită, Pavel Verindeanu. La prima vedere, pare că acesta era mai preocupat de „taxarea” celor care au vrut să obțină pământuri fentând legea, decât de modul în care își gospodărește primăria.

Urmările verificărilor pe care le-au făcut inspectorii de la Curtea de Conturi arată că implementarea sistemelor de management intern a fost inexistentă, deși Legea cere explicit acest lucru. „Abaterea descrisă are drept consecință funcționarea necorespunzătoare a sistemului de control intern, cu consecințe negative asupra întregii activități a entității audiate. Persoana cu atribuții în domeniul în care s-a constatat deficiența este domnul Verindeanu Pavel – primar, care în calitate de ordonator principal de credite avea obligația să dispună măsurile necesare pentru elaborarea și dezvoltarea sistemelor de control managerial, inclusiv a procedurilor formalizate pe activități”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Verindeanu însă s-a scos, precizând la rândul lui că nu cunoaște legea. „Abaterile constatate s-au produs din necunoașterea în totalitate a obligațiilor prevăzute de OMFP nr. 946/2005 coroborată cu lipsa de personal. Ca urmare a controlului am reținut obligațiile pe care le avem și vom proceda la îndeplinirea lor în totalitate”, a fost răspunsul pe care l-a oferit edilul penal inspectorilor de la Curtea de Conturi.

Problema însă este că, așa cum Express de Banat a mai scris, cetățenii au avut de suferit de pe urma haosului administrativ, întrucât au fost taxați greșit la plata impozitelor și a taxelor locale. Acum, mulți riscă executarea silită pentru recuperarea banilor.

CITEȘTE ȘI: Mii de impozite calculate greșit pentru clădiri și terenuri. Localnicii, amenințați cu executarea silită!

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetiengleza ro