5 milioane de euro pentru șomeri și angajați!

La Palatul Administrativ s-au semnat astăzi mai multe proiecte europene, care urmează să aducă fonduri serioase în județ, de nivelul milioanelor de euro. Titularul lor este Consiliul Județean, iar banii vor ajunge atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Parteneriatele derulate de forul județean de-a lungul anilor au început să se concretizeze în sume serioase de bani care ajung în județ. La Palatul Administrativ, astăzi, cele patru proiecte au fost prezentate în detaliu, astfel că beneficiari vor fi aproape 5.000 de cărășeni.

„Valoarea celor patru proiecte este de 4,89 de milioane de euro. Evident, Consiliul Județean este titular, dar avem o serie de parteneri, într-un parteneriat public-privat, cum am construit de-a lungul timpului în Caraș-Severin, și mă refer la Camera de Comerț și Industrie, la Consiliul Județean Mehedinți, la Centru Regional pentru Formare continuă în Administrație Publică Locală Timișoara, comuna Berzovia, comuna Pojejena și alte comune, dar am mai spus și mă repet, titular este Consiliul Județean, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Cele patru proiecte se referă la sprijinirea șomerilor pentru integrarea pe piața muncii, la dezvoltarea carierei profesionale pentru angajații din regiunile vest și centru, dar și la inițiativele antreprenoriale în mediul rural. De asemenea, un alt proiect vizează „Calificarea – temelie pentru dezvoltarea pieței muncii”. De altfel, valoarea acestuia se ridică la peste 10 milioane de lei, proiectul fiind extrem de valoros.