Investitorii din Caransebeş cer timp pentru realizarea obiectivelor

Aleşii locali ai municipiului Caransebeş s-au întrunit astăzi în şedinţa de Consiliu Local unde au dezbătut şi votat zeci de puncte de pe ordinea de zi. Accentul a fost pus, printre altele, pe proiectele ce vizează prelungirea facilităţilor a doi investitori din oraş.

Pentru ca investiţiile derulate în Caransebeş să se dezvolte în continuare, consilierii locali au decis să sprijine doi investitori din municipiu, acordându-le şansa de a-şi duce la capăt activităţile începute în oraşul gugulanilor. Mai exact, fabrica de peleţi şi societatea care se ocupă de parcul fotovoltaic vor beneficia de o prelungire a termenului de graţie la achiziţionarea terenului. De altfel, reprezentanţii fabricii de peleţi au ca termen pentru îndeplinirea obligaţiilor până în luna iulie a acestui an, iar cei ai parcului de panouri fotovoltaice până, cel târziu, în luna mai 2015.

Este o clemenţă şi o înţelegere a condiţiilor economice şi organizatorice prin care trec cei doi investitori şi o speranţă şi o credinţă că în continuare vor dezvolta aceste investiţii în Caransebeş. Mai mult, cu aceste facilităţi prelungite, în continuare, noi vom avea doi contribuabili la bugetul local prin achitarea impozitelor pe terenurile respective”, a declarat edilul-şef Marcel Vela.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Investitorii au cerut suplimentarea respectivă, aşternând pe masa reprezentanţilor administraţiei locale argumente clare. „Aceştia au obţinut autorizaţii de construire şi toate avizele pentru trecerea terenurilor din domeniul agricol în destinaţii cu terenuri de construcţii. Au prezentat condiţiile legislative în care unul din investitori a fost reţinut de tot ceea ce s-a întâmplat în domeniul energiei în legătură cu acele certificate verzi care au fost anulate de către Guvern şi în acest context există perspectiva unor alte fonduri de investiţii care să vină la Caransebeş”, a adăugat Marcel Vela.

Reamintim că societatea care se ocupă de parcul fotovoltaic este obligată să achite o sumă de aproximativ 130.000 de euro pentru terenul cu pricina, iar investitorul fabricii de peleţi un preţ de circa 200.000 de euro.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/