Rocadă de funcții la ISJ Caraş-Severin!

La nici 72 de ore de la declarațiile ministrului Educației, prezent în weekend la Caransebeș, a avut loc o rocadă a funcțiilor de conducere din cadrul Inspectoratului Școlar Caraș-Severin. Noul numit în funcția de inspector școlar general susține că decizia ministrului Pricopie nu are nicio bază politică.

Acțiunile venite din partea Ministerului Educației au lăsat un mare semn de întrebare în ceea ce privește motivele care au stat la baza deciziei. Contrastul cel mai mare se regăsește între declarația ministrului Pricopie în vizita sa de la Caransebeș și decizia luată la doar două zile de la aceasta.

Întrebat duminică despre părerea sa referitoare la apartenența politică a fostului inspector general ISJ, ministrul Educației a precizat următoarele: Nu există pentru mine liberali sau alt tip de angajați la inspectoratele școlare, nu este treaba mea cum au ajuns acești oameni să fie în inspectorat, ce ne interesează este ca acești oameni să fie performanți. Un inspector școlar nu are voie să se implice politic în această funcție. Ca persoană, și eu sunt membru de partid, dar nu pot să folosesc Ministerul Educației ca membru politic”, a explicat ministrul Educației la Caransebeș.

Noul inspector general al ISJ Caraș-Severin a fost desemnat astăzi: Nicolae Grindeanu, fostul adjunct al lui Șușoi. Fără a se cunoaște exact motivele deciziei venite de la minister, Nicolae Grindeanu și-a ocupat funcția în prezența prefectului Silviu Hurduzeu. Practic, decizia venită de la centru nu a modificat cu nimic structura managerială a inspectoratului, fiind vorba mai degrabă de o rocadă de funcții.

Astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean a fost instalat pe funcția de inspector școlar general domnul Grindeanu și pe funcția de inspector școlar adjunct domnul Șușoi. Practic, funcțiile au fost inversate. Sunt convins că experiența dânșilor, profesionalismul vor face ca activitatea Inspectoratului Școlar să fie în continuare foarte bună”, a explicat Silviu Hurduzeu, prefectul județului.

Nicolae Grindeanu, noul inspector școlar general, nu are nimic de comentat în ceea ce privește motivele care au stat la baza deciziei ministrului. „Vreau să spun doar că echipa aceasta este neschimbată, doi ani de zile a fost pe funcție cineva, în următorii doi ani sunt eu. Nu am niciun răspuns la decizia ministrului, nu este o hotărâre legată de partea politică. Domnul ministru este foarte bine informat, știe precis ce se întâmplă în fiecare județ”, a explicat Nicolae Grindeanu, care în continuare se va canaliza pe o gestionare eficientă a managementului școlar la nivelul unităților de învățământ județene.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL PRICOPIE: ,,SUNT BANI PENTRU EDUCAȚIE”