Legături periculoase între interlopi şi şefii instituţiilor

Pozele apărute în presă care au dus la schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Reşiţa nu sunt singurele dovezi ale legăturilor pe care unii politicieni sau şefi de instituţii le au cu persoane din lumea interlopă, cercetate şi condamnate pentru tot felul de fapte de natură penală.

Comisarul-şef Cornel Băjău nu este singurul angajat al statului care are legături nepotrivite cu oameni certaţi cu legea, adevărate personaje ale lumii interlope din Reşiţa. Şeful Poliţiei Reşiţa a chefuit cu alcool de contrabandă cot la cot cu Ocsi Şafar, cel mai temut individ din Dealul Crucii. Prietenia dintre cei doi este dovedită de mai multe fotografii găsite cu ocazia percheziţiilor în calculatorul interlopului.

Un alt fost şef de instituţie publică, Marius Cîrpean, fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu din Caraş-Severin, a fost şi el în strânsă legătură cu doi interlopi care astăzi se află în arest preventiv şi adună zeci de ani de puşcărie. Cîrpean este una din victimele şantajului lui Dan Mîndriloiu, individ de la care, spun procurorii, a împrumutat câteva mii de euro. Mîndriloiu ar fi avut pretenţii nejustificat de mari, în sensul că i-ar fi pretins lui Cîrpean dobânzi uriaşe. În schimbul unui împrumut de 6.000 de euro, Mîndriloiu i-ar fi cerut nu mai puţin de 53.000 de euro. Fostul şef de la mediu nu a recunoscut niciodată că a fost victima presiunilor interlopului, dar chiar şi aşa acesta din urmă a fost condamnat. Cîrpean a avut de-a face şi cu un alt individ care a instaurat legi mafiote în oraş. Într-o discuţie purtată cu un om de afaceri din Reşiţa, procurorii DIICOT l-au interceptat pe Cîrpean afirmând: „… că spui că stau toată ziua şi mă gândesc cum să iau bani de pe tine. Eu am făcut, bă, bani pentru tine. Nu mă compara cu Bujor! Bujor … da… Şi îţi spun eu că cu Bujor o să mai ai probleme că… crede-mă! Pentru că îi genul de om …”. Bogdan Bujor, tânărul care a plănuit asasinarea unui afacerist local, a fost condamnat de prima instanţă la 15 ani de închisoare. Pe rolul Tribunalului Caraş-Severin mai are însă un dosar, în care e acuzat de evaziune fiscală. În acest dosar, apare şi Cîrpean, în calitate de martor, o nouă dovadă a legăturilor periculoase dintre şefii de instituţii şi lumea interlopă.

Comments

  1. sexe says:

    Doar pe OCSI il proteja ? Pe sefii centrelor de fier vechi nu? Fura astia sina de cale ferata, in Romania este interzisa achizita de sina si ei nu au probleme ca ii proteja Bajau. De la noi fura la greu cupru si Politia nimic. De capacele de cale ferata ce sa mai zic. Cand ne-am unit cei furati de nesimtiti si i-am prins pe tigani, i-am tupait cum trebuie si tipau aia din gura de sarpe ” nu mai dati ba sa vina Bajau sa ne aresteze ca asta e treaba politiei” oare de ce strigau asa saracii?
    Protectia ofiterilor la Politie ce pazeste, ne-a cercetat copii ca au facut fraude la bac si pe ei nu ii intreaba nimeni de nimic. Mai era unu gras, adjunc al sefului si punea gialatii sa fure veceuri ecologice sa le duca pe la Valiug si alte parti.